banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN BARAN TOKİ İLE İMZALARI ATTI
 T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği 700 bine yakın konut ve sosyal yaşam projesine, 2023 hedefleri doğrultusunda yeni projeler ile Körfez’e yeni bir ivme kazandıracak. “Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler Projesi” ile TOKİ, pek çok şehirde modern ve gelenekselin sentezlendiği yeni yerleşim alanları inşa ediyor.

İlimtepe bölgesinde 200 dönüm üzerine yapılması planlanan konutlar için Körfez Belediyesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaştı. Tapu devirlerinin yapılması için Tapu Müdürlüğünde imza töreni düzenlendi. Burada 200 dönüm üzerine kurulacak arazinin devir işlemlerini gerçekleştiren Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu protokolün ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Proje Kentin Geleceği Açısından Çok Önemli

Marmara’nın yeni çekim merkezi olan Körfez’in çehresini değiştirecek projelere imza atan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bir büyük projeyi daha Körfez’e kazandırıyor. Yapılan görüşmeler sonucunda İlimtepe bölgesinde 200 dönümlük bir alana kurulacağını ve Körfez’in yeni yerleşim bölgesinin İlimtepe bölgesi olacağını ifade eden Başkan Baran, “Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Körfez Belediyesi arasında yapılan protokol neticesinde İlimtepe bölgemizde Konut İdaresine 200 dönümlük bir alanı tahsis ettik. Böylece İlimtepe bölgemiz ekonomik yönden büyük bir kalkınmanın içerisine girecek. Biz ilçemizi geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlıyoruz. Bu çerçevede bu protokolün ilçemize, halkımıza, Toplu Konut İdaremize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Körfez İçin El Ele Verdik

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran kentin gelişimini, yerelden evrensele, gelenekselden geleceğe bakış açısıyla yürüttüklerini söyledi.  Başkan Baran, hayata geçirilen projelerle yerel kalkınmayı Körfez ile el ele vererek gerçekleştireceklerini vurguladı.

Körfez’in son yıllarda yoğun göç aldığını, bunu yük olarak değil rahmet ve bereket olarak gördüklerini söyleyen Başkan Baran, oluşabilecek sorunları çözerek bunu fırsata çevireceklerini, bu noktada Körfezlilerin daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdüreceklerini ifade etti.

TOKİ Proje Çalışmalarına Başladı

Ülkemiz için, Körfez için bir ilk olacak dev projenin çalışmalarına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başladı. Yüksek nitelikleriyle Marmara’nın incisi Körfez’e değer katacak olan proje Körfez’in yeni yaşam alanı olacak.

Tüm Fiziki Ve Sosyal İhtiyaçların Karşılanacağı Bir Yaşam Alanı

İlimtepe bölgesinde her profilden ve her yaş grubundan insanımız, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kaliteli bir yaşam alanında karşılayabilecek. Sosyal donatıların planlı ve estetik bir biçimde yansıtıldığı yeni yerleşimde, geleneksel mahalle kültürümüz ve komşuluk ilişkileri ile toplumumuzun tüm demografik zenginliklerinin bir arada olduğu örnek bir proje hayat bulacak.

Körfez’in Konut İhtiyacına Kalıcı Çözüm

Proje, Körfez’in konut ihtiyacına kalıcı çözüm üretecek olmasının yanı sıra sosyal yaşamı ve yaratacağı ekonomi ile kente yeni bir değer katacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751