banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Büyükakın : "Yasal Ama Etik Değil.!"

YASALARA UYGUN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi sorularını cevaplandırırken İSU Genel Müdürü Ali  Sağlık ’ın oğlu ile ilgili ilk kez konuştu. Büyükakın, “Genel müdürümüzün oğlu ile ilgili iddiaları hafta sonu sakin şekilde değerlendirdim. Genel kurulda da söylediğim gibi uygulama hukuka uygun, atamanın yapılmasında engel yok. Vicdan terazisinde tartarak kararımı verdim. Uygulama etik bulunmasa da, benim tasvip etmeyeceğim bir durum olsa da yasalara uygun. Verilecek cezanın yapılan hata ile örtüşmesi gerekir ki burada örtüşmüyor” şeklinde konuştu.

HATA DÜZELTİLECEK

İstifası istenen İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile ilgili kararını kızgınlıkla ve önyargılı vermediğine dikkat çeken Büyükakın, “Olayı, genel müdürümüzle bir kez daha konuştum. Rüşvet, irtikap, usulsüzlük gibi ağır bir suç söz konusu değil. Vicdan terazisinde muhasebesini yaptığımda, hatayı başka bir hata ile düzeltmek doğru olmazdı. Genel müdürün istifasını istemek ise çok ağır bir ceza olurdu. Onun yerine etik olmayan durumu ortadan kaldırılarak hatayı düzeltmeye karar verdim. Genel müdürümüz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevine devam edecek. Ama etik olmayan bir şekilde devlet memuru yapılan oğlu görevinden istifa edecek” dedi.

GENEL MÜDÜRE ÖVGÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’a sahip çıkarken “Genel müdürümüzü uzun yıllardır tanıyorum. Başarılı ve dürüst bürokrat olarak yararlı hizmetler yaptı. Bugüne kadar adı yasal olmayan hiç bir işe karışmayan genel müdürümüzü muhalefet istiyor diye görevden almak hukuken de vicdanen de doğru ve etik olmaz. Kaldı ki yapılan iş hukuken doğru ama etik değil” şeklinde konuştu. Genel Müdür Ali Sağlık’ın oğlu ile ilgili iddiayı, İSU Genel Kurulunda CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir gündeme getirmiş ve genel müdürün istifasını istemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751