banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Karaosmanoğlu, KYÖD yönetimini konuk etti
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentimizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği(KYÖD) Başkanı Mehmet Toker ve yönetimini makamında ağırladı. Güncel konuların değerlendirildiği birliktelikte derneklerin politize olmadan kent ve ülke için çalışmasının daha faydalı olacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Dernekler siyasetin merkezi olmasın. Şahsen bunu çok önemsiyorum. Siyasallaşan dernekler bir anlamda amacından da çıkmış oluyor. Her derneğin bir kuruluş amacı vardır. STK’lar hedefleri doğrultusunda ve kuruluş amaçları çerçevesinde çalışma yapmaları daha verimli olacaktır” dedi.

 

KYÖD, BİLGİSİNİ VE TECRÜBESİNİ YÜKSEK ÖĞRENİMDE KULLANMALI

Yerel yönetimlerin kentin gelişimi ve eksikliklerin giderilmesi için her türlü fikre açık olması gereğini de vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Demokrasi kültürünü tam uygulamada hepimizin üzerine vazifeler düşmektedir. Bu anlamda her pozitif düşünceye açık olduğumu belirtmek isterim. Sizlerin şehrimiz üzerindeki yoğunlaşmış akılcı yaklaşımları bizlere büyük katkı sağlayacaktır. KYÖD yüksek öğrenime fayda sağlaması için görülen doğru bir ihtiyaçtan dolayı kurulmuştur. Üniversite eğitiminin, ülkemizdeki mevcut noktadan daha iyi yerlere gelmesini hepimiz istiyoruz. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, eğitime ağırlık veren bir sivil toplum kuruluşu olarak bilgisini ve tecrübesini bu alanda kullanmalıdır. Başta ülkemiz ve kentimiz adına bu anlayıştaki çalışmalar daha verimli sonuçlar doğuracaktır” ifadelerini kullandı.

 

DERNEKLER GÜNLÜK POLİTİKAYA ALET EDİLMEMELİDİR

Görüşmede siyasi arenanın kirli ve bulaşılmaması gereken bir alanmış gibi gösterilmesinin de yanlış bulduğunu sözlerini ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bazıların dediği gibi siyasete karışmamak fikri, anlamsız ve sakat bir düşüncedir. Bu ülkenin siyasete ve siyasetçiye de ihtiyacı vardır. Ancak bunun yapılacağı mekânlar ve kurumlar zaten bellidir. Ülkesine bu alanda katkı verebilecek herkes siyasetin bir köşesinden tutmalıdır. Lakin dernekler günlük politikaya asla alet edilmemelidir. Dernekler, kendisini tanıtma arzusunda olan kişiler tarafından binek atı olarak görülmemelidir” hatırlatmasını da yaptı.

 

KYÖD, NE YANDAŞTIR NE DE KARŞITTIR

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin bu kente bir adı olduğunun ve bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini de vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “KYÖD, özellikle eğitim alanında iradesini kesinlikle ortaya koyacaktır. Bu vatan, bu bayrak ve bu üniversiteler hepimizindir. Unutmayalım ki; bizim gidecek başka vatanımız yok. Bu tek bayrak altında birlikteliğimiz çok önemlidir. Ayrıştırıcılıktan çok birleştiriciliğe, birbirimize düşman görmekten çok sevmeye ihtiyacımız vardır. Ortak değerlerimizi merkezde koruyarak, millet olarak sağlam zemine hep beraber basmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı. KYÖD Başkanı Mehmet Toker de görüşmede, “Malumunuz kuruluş felsefemiz üretim odaklıdır. Derneğimiz ne yandaştır ne de karşıttır. Üniversite eğitimi alarak gerek görevleri gerekse meslekleri nedeniyle üyelerimizle birlikte her bireyin bu kente karşı sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

TOKER: KYÖD YÖNETİMİ OLARAK EZBER BOZMAYA KARARLIYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuğu olarak ağırlanan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği(KYÖD) Başkanı Mehmet Toker de, “Şunu söylemeliyim ki; yönetim kurulu adına bize vakit ayırdığınız ve fikirlerimizi ifade etmemize fırsat tanıdığınız için size çok teşekkür ederim. Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi, bir musibet bin nasihatten iyidir dedirten bir olay olmuştur. Toplumumuzda unutulan birçok değeri fark ettiğimiz bir dönemi yaşadık. Bizler bu kentin çocuklarıyız. KYÖD yönetimi olarak ezber bozmaya kararlıyız. Bu ülkenin ihtiyaçlarına denk düşecek biçimde KYÖD, kendi rolünü oynamak için çaba sarf edecektir. Hem kentin yönetim birimleriyle ve hem de dinamikleriyle iletişim kurarak şehrimize değer katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BATI MEDENİYETİ HEP BANA HEP BANA DER”

Ziyarette gençlik üzerine yapılacak çalışmaların da ne kadar önemli olduğu belirtilirken, dünyada ve yakın coğrafyada yaşananlarının batının paylaşmama üzerine kurulmuş zihniyetinin yansıması olarak görülmesi gereğinin de altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünyada batının bu bakış açısı artık sorgulanmaktadır. Batı her daim hep bana hep bana demiştir. Dünya üzerindeki farklı ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürme anlayışındadırlar. Bu düşünceyle hareket ederek kendilerini zengin etmek için çalışmışlar buna da devam etmektedirler. Ancak bu sakat anlayış bizim medeniyetimizde asla yer bulamamıştır. Atalarımız her gittiği yere medeniyet götürmüştür. Haksızlıktan ve zulümden kaçmıştır” diye konuştu. Son olarak KYÖD Başkanı Mehmet Toker de, “Büyükşehir Belediyemize nasıl yardımcı oluruz bu noktada dernek olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz” ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751