banner2752
banner2750
banner2776

Başkan Söğüt, “Denizcilik Son 20 Yılda Büyük Gelişim Gösterdi”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi’nin mart ayı meclis toplantısına konuk oldu. Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel tarafından karşılanan Başkan Söğüt, toplantı öncesinde de kısa bir konuşma yaparak üyeleri selamladı. Deniz Ticaret Odası’nın büyük bir ağa sahip olduğunu belirten Başkan Söğüt, Kocaeli’de de her geçen gün önemli işlere imza attıklarını belirtti.

BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ

“Türk Deniz Ticaret Filosu, son 20 yılda büyük gelişim göstermiştir” diyen Başkan Söğüt, “Ticari taşımacılığın yanı sıra, kruvaziyer yolcu ve deniz ve dalış turizmi son yıllarda denizlerdeki en popüler alanlardan biri olmuştur. Kocaeli limanları, Türkiye’de en fazla yük ve konteyner elleçlenen (liman hizmetlerinin tümü) limanlar arasında ilk sıradadır.

DEZAVANTAJLARI DA VAR

Marmara Bölgesi, İstanbul ve Çanakkale boğazı gibi dünyanın en büyük iki deniz ticaret yoluna sahip olmasının hem avantajını hem de dezavantajını yaşamaktadır. Limanlarla birlikte trafik yoğunluğu artıyor. Bizler de Körfez’de bu noktada gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tır parkları oluşturduk. Bunların sayısını da arttıracağız.

ORTAK HAREKET EDİYORUZ

Mahalle aralarındaki parklanmalara karşı zabıtamız ve polisimiz ortak hareket ederek gerekli cezai işlemi uyguluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda çok fazla şikayeti oluyor” ifadelerini kullandı. Başkan Şener Söğüt daha sonra ilçede yapılan yatırımlarla ilgili de kısa bir bilgilendirmede bulundu. Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel de Başkan Söğüt’e katılımından dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680