Başkan Söğüt; "Onurumuza, Şerefimize Leke Sürdürmeyiz"

Başkan Söğüt, “Onurumuza, şerefimize leke sürdürtmeyiz”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, bazın basın yayın organlarında yer alan, “Belediyenin açığını bir hizmet alımı yapmadan fatura ile kapattılar” iddialarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Belediye toplantı salonunda iddialarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Şener Söğüt, “Faturanın tüm evraklarını, ilgili tutanaklarını ben getirdim. Sarf malzemeleri şeklinde yazılan bir fatura. Mevcut şartnamede belirtilen şekliyle burada yer alıyor. Adetleri de burada yazıyor” dedi.

HEPSİNİN EVRAĞI VAR

Söğüt açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu faturadaki toplam rakam 44 bin 340 TL. Üzerimde giydiğim yelek bu faturanın içerisinde. 500 adet ikaz yeleği 202 adet t-shirt ve diğer malzemeler. Bunlar takım olarak zaten kullanılıyor. Bunları fen işleri müdürlüğü ekiplerimize dağıttık. Hatta tüm birimlerimiz için ayrı renklerle hazırlanacak şekilde tasarlandı. Mesela fen işleri müdürlüğü turuncu giyerken, park ve bahçeler sarı kullanıyor. Alım olmadan fatura kesildi deniliyor; işte firmanın üzerinde de etiketleri zaten var. Ürünü Aygül Ticaret markası hazırlamış. Malzeme teslimindeki tutanaklar da var.

İNANÇLI İNSANLARIZ

Bakın, bizler onurumuzla, şerefimizle millete hizmet etme gayretindeyiz. Asla devletin bir kuruşunu farklı yöntemlerle, gayri-resmi yöntemlerle harcama gibi bir anlayışımız yok. Her yaptığımız işi düzgün yapma gayreti içerisindeyiz. Haksız iddialarla ilgili arkadaşları, firmayı ve bizleri itham altında bırakıyorlar. Bu kul hakkına girer. Kulaktan duyma, fısıltılarla bu bilgilerin basında, sosyal medyada yer alması vicdanlara nasıl sığmıyor. Burada hepimiz inançlı insanlarız.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Haber sonrası arkadaşlarımdan tüm evrakları istedim. Alınan malzemelerin tutanaklarını ve örneklerini istedim. Bu asılsız haberi yapanlara, yaptıranlara hakkımızı helal etmiyoruz.  Çünkü insanlar onuru ve şerefi için yaşar. Burada tamamen aslı-astarı olmayan haberle yıpratılmaya çalışılıyoruz. Eğer hatayı yapmış olsaydık, gereken eylem ve kararları alırdık. Ben yanlışa dur demeyi de bilirim.

BASİT BİR MESELE DEĞİL

Bizler gecemizi gündüzümüze katarak, arkadaşlarımızla birlikte çalışmak için gayret gösteriyoruz. Aslı astarı olmayan iddialarla bizi yıpratmak ne kadar doğru? Bu bilgi ve belgeler siyaset adına veriliyorsa bu ne kadar doğru? Sadece iddiaları yayınlayanlar değil, bu haberin kaynakları da muhatabımdır. Onlara da hakkımızı helal etmiyoruz. Bu basit bir mesele değil. Bizim için hiç değil özellikle.

ŞEREFİMİZ VE ONURUMUZ İLE

Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Biz bu millete hizmet etmek adına görevi geldik. Görev süremiz sonuna kadar da şerefimiz ve onurumuzla çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuzdan asla geri durduramaz. Bizi bunlar yıpratamaz. Bunları yapanların kendi yıpranacak. Oyun kuranlar kendi tuzaklarına düşecek. Bu konuda ben arkadaşların da tekzip yapmasını özellikle istiyorum.

TEK FATURA İLE KAPATILIR MI?

Bir iddia daha vardı; geçen dönem kasada bulunan 1 milyon 150 bin TL’nin aynı alicengiz oyunları ile kapatıldığı vardı. Yine bu da yalan ve asılsız bir iddia. Bu miktarın 44 bin liralık bir fatura ile kapatılma gibi bir durumu olabilir mi? Hani diğer faturalar nerede? Ortada bir fatura yok. Böyle bir rakam fatura ile kapatılabilir mi? Bu haberler bizi üzüyor. Ama daha fazla hırslandırdığı da bir gerçek.

1 KURUŞU BOŞA HARCAMIYORUZ

Bunlar bizi yıldıramaz, yolumuzdan alı koyamaz. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Körfez halkı şuna emin olsun; Körfez halkının 1 kuruşunu boşa harcamıyoruz, 1 kuruşunu neye lazımsa, kentin neye ihtiyacı varsa ona harcadığımızı bilmelerini istiyorum. Tekrar bu haberi yaptıranları ve yapanları kınıyorum. Hakkımızı da helal etmiyorum.

YASAL SÜRECİ BAŞLATCAĞIZ

Söz konusu haberle alakalı olarak şayet sorumlular, yani haberi yapanlar ve sorumlular bizden helallik istemezlerse konuyu yargıya taşıyacağız. Tabi bir tekzip süreci olarak. Bizden helallik ister ve buna göre davranırlarsa hakkımızı helal edeceğiz. Ancak olmazsa etmeyeceğiz ve gerekeni yapacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817