banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Söğüt, “Temel Referansımız Bilim Olmalı”

Açılışta konuşan Başkan Söğüt, “Günümüz dünyasının temel referansı bilimdir” dedi

Kocaeli Üniversitesi ve Körfez Belediyesi işbirliğiyle ile bu yıl 9.’su düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Uluslararası Marmara Sosyal ve Fen Bilimleri Kongresi" belediye  meclis salonunda gerçekleştirilen programla başladı. 22 ülke, 300 bildiri ve 1.000’in üzerinde kayıtlı katılımcının yer aldığı Uluslararası Marmara Sosyal ve Fen Bilimleri Kongresi’nin ana teması ‘Sürdürülebilirlik’ olurken, açılışa da yabancı konuklar ile öğrenciler de katıldı.

YABANCI KONUKLAR DA GELDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Körfez’in ve Kocaeli Üniversitesi’nin tanıtım filmleri gösterildi. Prof. Dr. Arif Özkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen açılışta Kongre Başkanı Doç. Dr. Öznur Gökkaya ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşma gerçekleştirdi. Kongre Başkanı Doç. Dr. Öznur Gökkaya, 300’e yakın bildiri ve yurt dışından gelen katılımcılarla güzel bir kongre gerçekleştireceklerini belirtti.

FARKINDALIĞI ARTTIRMALIYIZ

Gökkaya, “Sürdürebilirlik önemli. Bizim bu dünyayı gelecek nesillerin emaneti olarak görmemiz lazım. Tabiki böyle görmüyoruz. Dünyayı ciddi şekilde tüketiyoruz. Ülkemizde 4 mevsim yaşanmıyor. Suyu hoyratça kullanıyoruz. Konya’daki obruklar yer altı sularının yanlış kullanılması örneği. Amacımız çevresel kalkınmayı, sürdürülebilirliği ve farkındalığı arttırmak” dedi.

SÖĞÜT, “POZİTİF SONUÇLAR OLACAKTIR”

Başkan Şener Söğüt konuşmasında, “Körfez Belediyesi olarak, ülkemizin seçkin bilim kurumlarından birisi olan Kocaeli Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenmiş olan bu uluslararası bilim etkinliğine paydaş olmaktan dolayı fevkalade mutluluk duyduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum” dedi. Başkan Söğüt, “Birey, toplum, kurum ve devlet silsilesinin; bu tür bilimsel kongrelerden çıkacak sonuçları kendi bünyelerine uyarlamalarının çok pozitif sonuçları olacağını öngörebiliyorum” ifadelerini kullandı.

SÖĞÜT, “APAÇIK ORTADA”

“Günümüz dünyasının temel referansı bilimdir” diyen Başkan Söğüt, “Bilimin referans alınmadığı hiçbir teori ve pratiğin insan, hayat ve dünya hakkında verimli argümanlar üretemeyeceği artık apaçık ortadadır. Bu noktada; bilgi ve bilimin ayrılmaz bir bütün haline geldiğini de vurgulamak gerekir. Zira "bilgi" artık bilimsel olduğu ölçüde bilgi olarak kabul edilebilir duruma gelmiştir. Bu nedenle; bilgiyi elde etmenin de, bu bilgiyi kullanabilmenin de yolu, bilimsel deney ve ilkelerden geçmektedir.

TEMEL REFERANS OLACAK

Siz değerli akademisyenlerin fikir, düşünce ve araştırmalarının, ölçülebilir bilimsel veri olarak ortaya koyacağı her sonucun; toplumsal yaşamımızda temel referanslar olarak yer bulacağı muhakkaktır. Bilim ve hayata dair  bir beyin fırtınası olarak gördüğüm bu kongrenin panel  ve tebliğlerinde dile getirilecek olan hususların, alanlarında ufuk açıcı sonuçlar üreteceğine inanıyorum.

PANELLERLE DEVAM ETTİ

Bu vesileyle; Başta Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmak üzere, Kocaeli Üniversitesine ve Öğretim Üyelerine, kongreye katılım sağlayan tüm bilim insanlarına, paydaş kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Kongrenizin bilim dünyası için önemli sonuçları olacağına yürekten inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi. Kongre bildiri oturumları ve yabancı konukların ‘sürdürülebilirlik’ konusundaki panelleri ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751