Başkan Söğüt, “Yüreğimiz yandı, gün birlik günüdür

Körfez Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 11 gündem maddesi tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantı öncesinde konuşan Başkan Şener Söğüt, ülke genelinde yaşanan yangın felaketine değindi. Başkan Söğüt, “Yüreğimiz yandı. Ama gün toplumun her kesiminin birlik ve beraberlik içerisinde olma zamanıdır” dedi.

YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ

“Devletimiz, orman teşkilatımız ve itfaiye teşkilatımız tüm imkânları ile bölgede” diyen Başkan Şener Söğüt, “Felaketin son bulması için gerekli her çalışma yapılıyor.

Devletimiz güçlü. Bu yaraları en kısa sürede saracağız. Yanan ağaçları geriye getiremeyiz ama çok daha fazlasını dikebiliriz. Eminim ki bölgede yangından sonra bir ağaç dikim seferberliği inşallah başlayacaktır. Biz de ilçe olarak bu noktada her türlü adımı atacağımızı belirtiyorum

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

İlçe olarak bölgeye vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yardım malzemelerini sevk ettik. Elimizden geldiği kadar oranın ihtiyaçları doğrultusunda Kızılay ile iş birliği içerisinde karşılamak adına adımlar atacağız” dedi. Başkan Söğüt’ün konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Kuzey Mahallesi’nde Merkez Camii’nin hemen arka kısmında bulunan ve daha önce SEDAŞ tarafından kullanılan yapının 25 yıllığına bedelsiz olarak Müftlüğe devri oy birliği ile kabul edildi.

SORUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Çamlıtepe ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin bir kısmında yaşanan orman vasfını yitirmiş bölgedeki tapu sorunuyla ilgili de gelen soruyu cevaplayan Başkan Şener Söğüt, “Bunlarla alakalı geçmişte bir kısım vatandaş konuyu yargıya taşımıştı. Bu davalar devam ediyor. En son bir yasa çıkartıldı; Orman vasfını yitirmiş alanlar için. Bugüne kadar bunun yönetmeliği onaylanmamıştı.

KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Kısa süre önce de yönetmelik onaylandı. Bizler zaten bu konunun takipçisiyiz. Vatandaşlarımızın taleplerini ve yaşanan sıkıntıları Bölge Müdürlüğümüze iletmiştik. Şu an yeni yönetmeliğe göre onlar da çalışma yapıyor. Kısa süre içerisinde orayla ilgili sorunu da çözmüş olacağız. Bizler bunun takipçisiyiz” dedi.

SPOR TESİSİNİN İHALESİ YAPILACAK

Başkan Söğüt, Çamlıtepe’deki spor tesisi inşaatının da kısa süre içerisinde başlayacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz projeyi hayata geçirecek. Bizler kendilerine dosyayı teslim ettik. Proje son halini aldı. Bu yıl içerisinde ihaleye çıkacaklar ve çalışmalar başlayacak” dedi.

GEREKLİ ADIMLARI ATTIK

Ağadere’deki taş ocağı ile ilgili de bilgi veren Başkan Şener Söğüt, “Bu yıl sonu ile orası boşalacak. Bizler gerekli tebligatları yaptık. Büyükşehir Belediyemiz zaten kısa süre içerisinde de oranın dolgusu için çalışma başlatacak. Daha sonra da orayla ilgili Ağadere Mesire Alanı Projesi’ne uygun olarak düzenleme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817