Bilim Merkezi'nin deneyleri ilgi görüyor
 Kocaeli Bilim Merkezi'nin, ''Yürüyüş Yolu Şimdi Bilim Dolu'' sloganıyla Yürüyüş Yolu'nda kurduğu deney istasyonu büyük ilgi görüyor

 

Bilim Merkezi'nin deneyleri ilgi görüyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikaları'nın restore edilmesiyle kurulan Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaelililer ile buluşuyor. Kocaeli Bilim Merkezi, tanıtım amacıyla 22-23 Ağustos'ta İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu'nda kurulan stantta çok sayıda ilginç ve dikkat çekici deney ve etkinlik gerçekleştiriyor. Deneylere çocuklar kadar büyükler de ilgi gösteriyor. 

 

BAYANLAR PARFÜM YAPTI

Bilim Merkezi standında herkes kendine göre bir etkinliğe yöneliyor. Bayanlar nasıl parfüm yapıldığını incelerken, baylar robot tasarımı ve mikroskoptaki hücrelere ilgi gösteriyor.  Yürüyüş Yolu'nda kurulan stantta Kocaeli Bilim Merkezi'nde bulunan bilim düzeneklerini tanıtmak amacıyla seçilen düzenekler sergilenip, ziyaretçilerin incelemesine sunuluyor. Sergilenen düzenekler arasında robot tasarımı, elektronik devre ve parfüm yapımı düzenekleri yer alıyor.

 

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Mini bilim istasyonlarında çeşitli temalarda oluşturulan atölye programları ile bilimin eğlenceli ve öğretici tarafını ziyaretçilerin keşfetmesi sağlanıyor. İki gün sürecek etkinlikte her yaş grubuna yönelik uzman eğitmenlerce hazırlanmış atölye programları bilim standında kurulan mini bilim istasyonlarında ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fizik, kimya, biyoloji ve elektronik atölyelerinde birbirinden ilginç atölye çalışmaları yapılıyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817