Bitkisel Atık Yağ toplama çalışmaları devam ediyor
 Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Temizlik İşleri Müdürü Serkan Aksöz’ün koordinatörlüğünde görevli personel ve mobil araçlarla İlçe genelinde sürdürülen Bitkisel Atık Yağ toplama konusundaki çalışmalar başarıyla devam ediyor. Bu önemli projeye İlçedeki genelinde Esnaflar ,Kurum ve kuruluşlardan,Ev ve Sitelerden  destek ve katkılar sağlanılmaya devam ediyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi ve Serkan Aksöz , bu önemli projeye İlçedeki genelinde Esnaflar ,Kurum ve kuruluşlardan,Ev ve Sitelerden  destek ve katkı  sağlanıldığını belirterek gösterilen bu duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür edip devam eden bu proje hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Aksöz yaptığı açıklamada, Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 Lt kızartmalık atık yağın  1 Milyon Litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği  için ekonomimize negatif etki olarak yansımaktadır.

Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya olan oksijen geçişini engellemesi  neticesinde  su altındaki canlı yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Serkan Aksöz  farkında olmadan çevreye ne kadar büyük bir zarar verildiğini aktardı.

Çevre sağlığı açısından büyük tehlike yaratan bu yağların, birden fazla tekrar kızartma işlemine tabi tutulması insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817