banner3047

BULUT, TEPKİMİZİN MUHATABI CHP DEĞİL HAYDAR AKAR’DIR
 Başkan Vekili İbrahim Bulut tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “ İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından verilen bu kararın CHP’yi kapsayan bir uygulama olmadığı, sadece Milletvekili Haydar Akar için geçerli olduğu belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Nikah akdini gerçekleştirme yetkisi Belediye Başkanına veya  onun görevlendireceği memura aittir. Nikah cüzdanını teslim etmek de bu görevin bir parçasıdır. Belediye Başkanımız, göreve geldiği ilk günden itibaren nikâh törenlerinde siyasi parti ayrımı yapmaksızın nikâh şahitlerine nikâh cüzdanı verdirme jestinde bulunmaktadır. Bu uygulama 2 ay öncesine kadar sorunsuz bir şekilde devam etmiştir.

 

HAYDAR AKAR HADDİNİ AŞTI

 

Bir nikah merasiminde, Cumhurbaşkanımızı hedef alan son derece yakışıksız ve saygısız söylemlerde bulunan Haydar Akar’ın şahsında ise bu jeste son verilmiştir. Zira bu davranış, milletin vekili konumundaki bir şahıstan beklenecek, normal bir davranış değildir. Haydar Akar çok açık bir şekilde haddini aşmıştır.

 

DAVETLİLER DE RAHATSIZ

 

Nikâh töreni gibi hayati önem arz eden bir ortamda siyasi hamaset içeren konuşma yapılması, başta gelin ve damat olmak üzere farklı düşünceye sahip bütün davetlileri rahatsız etmiştir. Nikah cüzdanını verdirmek hususunda gösterilen bu jesti, bir milletvekilinin istismar etmesi hiç yakışık almamıştır.

 

KENDİNİ MECLİS KÜRSÜSÜNDE SANIYOR

 

Bir Milletvekilinin, nikah merasiminde görevliden zorla mikrofonu alıp 23 Nisan Kutlaması yapması akıl alır bir şey değildir.  Mikrofon görünce kendisini meclis kürsüsünde sanan bu milletvekili gülünç duruma düştüğünün farkında da olamamıştır. Hele ki nikah merasiminde Cumhuriyetimiz üzerinden istismar yaparak Cumhurbaşkanımıza dil uzatılmasına izin verilmesi mümkün değildir. Belediye Başkanımız Nevzat Doğan da buna izin vermemiştir. Herkes haddini bilmeli, herkes konumuna uygun davranışlar sergilemeli ve herkes konumunun gerektirdiği ağırlıkta hareket etmelidir.

 

 SİYASİ TAVIR DEĞİLDİR

 

Bu tavrımız, siyasi bir tavır değildir. Bugüne kadar Hikmet Erenkaya, Sefa Sirmen gibi CHP’yi temsil eden onlarca kişi nikah cüzdanı vermiştir ve vermeye devam edecektir. Ancak siyaset hevesini ya da hamaset duygusunu kontrol edemeyen Haydar Akar, yakışıksız davranışlarıyla bu jesti hak etmediğini göstermiştir. Kendisini bir milletvekiline yakışacak şekilde davranmaya davet ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.