Büyükşehir modern tesislerde spor imkanı sunuyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların spor ihtiyacını karşılamak amacıyla kente spor tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Bu tesislerden biri olan Karşıyaka Futbol Sahası’nda incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, saha tamamlandığında vatandaşların günün her saatinde spor yapma imkânına kavuşacağını söyledi. 

 

FİFA STANDARTLARINDA

İncelemelerde Genel Sekreter Büyükakın’a Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay eşlik etti. Genel Sekreter Büyükakın, FİFA standartlarına sahip tesisin futbol maçları için yapıldığını ifade etti. Genel Sekreter Büyükakın, sahanın halkın yararlanmasının yanında amatör spor kulüpleri maçlarına da ev sahipliği yapabileceğini dile getirdi.  

 

3 BİN 400 SEYİRCİ KAPASİTELİ

Spor tesisinin FİFA 2 standartlarında 68 x105 ölçülerinde bir futbol sahası bulunuyor. Tesiste maçları aynı anda 3 bin 400 kişinin izleyebileceği bir de tribün bulunuyor. Gece maçları için sahanın dört bir yanında aydınlatma bulunuyor. Soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin de yer aldığı tesiste 300 araçlık otopark olacak. Spor tesisi 2 bin 300 metrekarelik alan üzerine inşa ediliyor. Tesisin tribün kısmında çalışmalar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817