banner2779
banner2752
banner2750

Büyükşehir otoparkı girişine sinyalize kavşak yapılıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi otoparkının Salim Dervişoğlu Caddesi’nden girişine sinyalize kavşak yapılıyor. Seka Tüneli üstünde sinyalizasyon alt yapısı düzenlenmesi çalışmaları da sürdürülürken, sinyalizyon çalışmalarında engelli vatandaşlara yönelik engelli butonlu trafik ışıkları yer alacak.

 

SENSÖRLÜ SİNYALİZASYON

Salim Dervişoğlu Caddesi’nden Sekapark istikametinden otoparka giriş ve doğuya çıkış serbest adalarla yapılacak. Otoparktan çıkış tek şerit olarak Salim Dervişoğlu Caddesi’ne sensörlü sinyalizasyon işletim sistemiyle sağlanacak. Mimar Sinan Köprüsü altındaki balıkçı lokantalarının önüne de yaya geçişi için engelli yaya butonlu sinyalizasyon çalışması yapılıyor.

 

ALT YAPI DÜZENLEMESİ

Seka Tüneli üst tarafında da mevcut sinyalizasyon alt yapısı düzenleniyor.  Güzergah üzerine araç algılama sensörleri entegrasyonu yapılıyor. Trafik akışında iyileştirme sağlayacak çalışmalar kapsamında engelli vatandaşlar da unutulmadı. Yaya geçişleri için ses ve konum bilgisi verebilen, görme engelliler için Bireyl alfabesi bulunan engelli butonları bulunuyor. Görme veya işitme engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçebilmesini kolaylaştırıcı buton, engelliler için hayatı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahip.

 

ARAÇ VE YAYA SENSÖRLÜ

Araç ve yaya algılama sensörlerinin, engelli butonunun bulunduğu sinyalilazyon çalışmaları Carrefour ışıklı kavşağında da alt yapı yenilenmesi çalışmaları yapılıyor. Salim Dervişoğlu Caddesi’nin Carrefour istikametine doğru ışıklı kavşağında araç ve yaya algılama sensörlü sinyalizasyon çalışması yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751