ÇAKIR “ TÜRKİYE'DE TARIM AK PARTİ İLE AYAĞA KALKTI
 AK Parti Hükümetleri döneminde, kırsal kesimdeki halkın şartları, alt ve üst yapı yatırımlarıyla şehirlerle eşitlendiğini belirten AK Parti Milletvekili Adayı Sami Çakır, Kandıra'nın köylerini tek tek gezerek AK Parti Hükümeti ile tarım alanında yapılacak yenilikleri halka anlattı. Milletvekili Adayı  Çakır, "1 Kasım'dan sonra AK Parti Hükümeti olarak çiftçiye tam destek sağlayacağız. Çiftçimiz için en önemli atılım yem ve gübredeki KDV’yi kaldırmamız olacak. Kırsal kesimden göçün durması noktasında ise genç çiftçilerimize projeleri karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz.  Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştırma sürecine gireceğiz ve ülkemizde tarımı bulunduğu yerden daha iyi noktalara taşıyacağız" dedi. 

 

13 YILDA TARIMA BÜYÜK DESTEK VERDİK     

 13 yılda AK Parti Hükümetleri döneminde tarıma verilen destek, hayata geçirilen alt ve üst yapı yatırımlarının Cumhuriyet Tarihi’nde bir ilk olduğunu söyleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Sami Çakır, "Hükümetlerimiz döneminde yaptığımız mazot desteği, 5,3 milyar TL. Çiftçilerimize en ucuz girdiyi ne şekilde sağlayabiliriz diye projeler üretiyoruz. Onun için 1 Kasım'dan sonra seralara ticarethane elektrik fiyatı kaldırılacak ve daha düşük maliyeti olan sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacak,  AK Parti olarak yine çiftçimizin yanında yer alarak ekonomik anlamda gelişimlerine katkı sağlayacağız." dedi.

 

VERİMLİ BİR ZİRAİ HAYAT İNŞA ETTİK

AK Parti Hükümetinin Hayvancılığa da büyük önem verdiğini belirten Milletvekili Adayı Sami Çakır, "2002 yılında sadece 83 milyon lira hayvancılık desteği vardı.  2015 bütçesinde 3 milyar lira hayvancılık desteği var. Son 13 yılda AK Parti Hükümetleri olarak hayvancılığa sağladığımız destek 15 milyar lira. Ayrıca Hayvancılığı sıfır faizli kredi kapsamına aldık, bugüne kadar da 372 bin üreticimize 8,7 milyar lira faizsiz kredi ödedik.  Ülkemizde tarımcılık adına ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle daha verimli bir zirai hayat inşa ettik. Bu yatırımları en çok bu ülkenin emekçisi çiftçileri hak ediyor" dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817