CANAN HOCA BAŞARIYA DOYMUYOR!

Canan Hoca, 2021 Ulusal Bilim Vakfı Fakültesi Erken Kariyer Geliştirme Programı (KARİYER) ödülünü ve 3 M Tenürsüz Fakülte Ödülünü aldı

Harvard Üniversitesi listesindeki tek Türk bilim insanı olarak Kocaeli ve Körfez ilçemizin gururu olan Dr. Canan Dağdeviren, yeni bir başarıya daha imza attı. Gençlerin Nobel’i olarak bilinen Science & SciLifeLab ödülünü tıp alanında kazanmış bilim insanı olarak bilinen Dr. Dağdeviren’in, 25 makalesi, 4 patenti ve 30’un üstünde ulusal ve uluslararası ödülü bulunuyor.

GURURUMUZ OLDU

Aynı zamanda CHP Körfez İlçe eski Başkanı Cavit Dağdeviren’in de kızı olan ünlü bilim insanı Canan Dağdeviren, 2021 Ulusal Bilim Vakfı Fakültesi Erken Kariyer Geliştirme Programı (KARİYER) ödülünü ve 3 M Tenürsüz Fakülte Ödülünü aldı. Uygun Çözücüler Araştırma Grubu Başkanı da olan Canan Dağdeviren, elde ettiği başarıları ile yine gururumuz oldu.

KENDİSİ DUYURDU

Konu hakkındaki başarısını sosyal medya hesabından duyuran ünlü bilim insanı Canan Dağdeviren, “Ulusal Bilim Kurumu’nun genç hocalar için verdiği 5 yıllık CAREER ödülünü kazandım. Öğrencilerimin ve sevdiklerimin desteği olmasa kazanamazdım; sağ olsunlar. Geçtiğimiz yıl ilk başvurduğumda kazanamamıştım ama yılmamak önemli. Bu yıl, harika bir skorla kazanmışım” dedi.

GİYİLEBİLİR

Körfezli Canan Dağdeviren, daha önce de yaptığı çalışmalar sonucunda medikal teknoloji alanında üzerinde uzun uğraşlar verdiği pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirmiş ve bu buluşu ile bilim dünyasına farklı bir boyut kazandırmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817