Candemir'i Sıkıntılı Günler Bekliyor.!

3 adayın içerisinde seçimi mevcut başkan Mehmet Candemir 163 oy alarak rakibi 132 oy alan Ömer Toyran'a karşı 31 oy gibi çok az bir rakamla kazandı. Bu sonucun ardından İYİ Parti eski Körfez ilçe başkanı Cahit Sürüm kongre sonrası basına ve kamuoyuna zehir zemberek bir açıklamalada bulundu.

Sürüm açıklamasında  "Bu seçim Ömer Toyran kazanmış olsaydı tebrik eder ve elini sıkar görevlerimizi devam ederdik. Ancak yaşanan durum kabul edilebilir gibi değil. İYİ Parti il yönetimi ve Şanbaz Yıldız, büyük oranda seçime müdahil olmuştur. Partimize yakışmayan bu tutum karşısında sessiz kalmayacağımızı bilmeleri gerekiyor. Hiçbir türlü geri adım atmayacağız. Bundan sonra bizim açımızdan İYİ Parti defteri kapanmıştır” dedi.

Kendisini istifa etmeye götüren süreçte İYİ Parti il yönetimine partiden uzaklaştırılmasını istedikleri isimlerin hakkında hiçbir işlem yapılmadığını belirten Cahit Sürüm, daha acı olan bu isimleri seçimi kazanan Mehmet Candemir’in listesinde gördüğüne şaşırdığını söyledi. Partiyi devraldığı da elektrik ve kira borçlarını temizlediğini, canla ve başla çalışıp partisini Körfez’de en iyi parti durumuna getirdiğinden bahseden Cahit Sürüm, ''Bizim sevdamız şahıslara, değil ülkemizedir'' diye üstüne basa basa belirtti.

Babadan oğula mı geçiyor?

Körfez ilçe üyelerinin yüzde 52 gibi bir oranının kadınlardan oluştuğundan bahseden Sürüm “Nasıl oluyor da İYİ Parti İl yönetimi tek tek delegeleri arıyor ve Mehmet Candemir tarafında oy kullanmalarını istiyor, bu parti babadan oğula geçen hiyerarşik bir yapıyla mı yönetilmeye çalışılıyor. Biz bugünler için mi mücadele verdik? Merak Akşener genel başkanımıza konuyu aktaracağım ve istifalara mazbata verilmesi sonrası başlayacağız. İlk önce 500 üye istifa edecek daha sonra bu sayı çok daha artacak.

Kabul edilebilir gibi değil

Bu seçim Ömer Toyran kazanmış olsaydı tebrik eder ve elini sıkar görevlerimizi devam ederdik. Ancak yaşanan durum kabul edilebilir gibi değil. İYİ Parti il yönetimi ve Şanbaz Yıldız, büyük oranda seçime müdahil olmuştur. Partimize yakışmayan bu tutum karşısında sessiz kalmayacağımızı bilmeleri gerekiyor. Hiçbir türlü geri adım atmayacağız. Bundan sonra bizim açımızdan İYİ Parti defteri kapanmıştır” dedi.

TOYRAN'DA İSTİFA EDECEK Mİ ?

Bu durumda İl yönetiminin delegeleri  tek tek arayarak Mehmet Candemir'e oy verilmesi için baskı yapıldığı için istifa eden eski ilçe başkanı Cahit Sürüm'ün ardından İlin devreye girmesiyle  İlçe başkanlığını kaybeden Ömer Toyran'ın vereceği tepki merakla bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817