banner2779
banner2752
banner2750

Çarpık kent dokuları yenilenecek
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda, toplu yapılaşmayı, ruhsatsız çarpık yapılaşmış ve yıpranmış eski kent dokularının mevcut plan koşulları çerçevesinde yenilenmesini teşvik amacıyla ‘’plan notu düzenlemesi’’ toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, ilçe belediyelerin imar müdürleri, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Büyükşehir Belediyesi personeli katıldı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM TEŞVİK EDİLİYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, hazırlanan yeni plan notu ile 1,5 dönümden büyük parsellerde zemin etüdünün de uygun olması durumunda planın uygulanabileceğini belirtti. Kocaeli’ndeki toplu yapılaşmayı teşvik, çarpık ve ruhsatsız yapılaşmanın planlı ve sağlıklı alanlara dönüştürülmesi kapsamında oluşturulan yeni plan notu ile ilgili Başkan Vekili Zekeriya Özak tarafından katılımcılara sunum yapıldı. Yapılan yeni plan notu sunumunun ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındı. “Bu plan notu bozulmuş kent dokularının yenilenmesi için bir teşviktir’’ diyen Özak, ‘’Yeni plan notu kentimizde daha modern ve depreme dayanıklı yapıların oluşmasına katkı sağlayacak kentsel dönüşümü teşviktir” ifadesini kullandı.

YAŞANABİLİR BİR KOCAELİ İÇİN

‘’Kentimizi beton kütle haline getirmeden, sosyal donatıların olduğu yaşanabilir bir kent yapmak istiyoruz’’ diyen Özak, geçmişte kullanılan plan notunun kamu yararı gözetilerek yeniden revize edildiğini ifade etti. Plan notu ile 1,5 dönümden büyük parsellerde bulunan ruhsatsız, çarpık, yıpranmış eski kent yapılarının yenilenmesinin amaçlandığını kaydetti. Özel sektöre de bu kapsamda çok iş düştüğünü belirten Özak, Büyükşehir olarak oluşturulan yeni plan notu ile ilimizde sosyal donatıların olduğu toplu yapılaşmanın teşvik edildiğini belirtti. Katılımcıların görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751