Çenesuyu’nda grev kararı alındı
 Hizmet-İş sendikası Kocaeli Şubesi’nin geçen mart ayından buyana pazarlığı sürdürdüğü Başiskele Belediyesi’ne bağlı Biaş işyerinde anlaşma sağlandığı öğrenildi. Yine Hizmet-İş Sendikasının pazarlık yaptığı Derince Belediyesi’ne ait Çenesuyu şirketinde ise, grev kararı alındı.

Biaş’ta 15 Nisan’dan geçerli olacak yeni sözleşmeden 46’sı kadrolu 242 işçi yararlanacak. Hizmet-İş Şube Başkanı İdris Ersoy’un verdiği bilgiye göre Biaş’ta ücretlere ortama yüzde 10 zam yapıldı.  Sendikalı 78 işçinin çalıştığı Başiskele Belediyesi işyerinde ise, yeni sözleşme için pazarlık devam ediyor.

ÇENESUYU SIKINTILI

Hizmet-İş Şube Başkanı Ersoy, derince Belediyesi’ne ait Çenesuyu A.Ş. işyerinde ise anlaşma sağlanamadığını açıkladı. Hizmet-İş Çenesuyu A.Ş.’de 70 üyesi adına yürüttüğü pazarlıkta yüzde 12 zam talebinde bulunmuştu. İdris Ersoy, bu ay sonuna kadar pazarlıktan sonuç alınamazsa Çenesuyu’nda grev oylaması yapacaklarını söyledi.

Öte yandan Hizmet-İş Sendikası Büyükşehir belediyesi ve İSU’da çalışan yaklaşık 2 bin işçi adına yeni dönem toplu sözleşme için 5 Eylül’de yetki başvurusu yapacak.  Gebze ve Çayırova Belediyeleri’nde de sözleşme görüşmelerine bu yıl içinde başlanacağı açıklandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
derince 10 yıl önce

bir cenesuyu calisani olarak bu haberi yalanliyorum. fabrikada grev felan yok. küllüm yalandır.. asılsız haberlere inanmayınız

banner2817