ÇEVREYİ KİRLETEN İNŞAAT FİRMASINA CEZA
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Kuruçeşme mevkiinde yola beton mikserinden parçalar döken bir inşaat firmasına 2 bin 500 TL’lik yasal işlem uyguladı

 

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İzmit merkez ve mahallelerinde doğayı kirletenlere yönelik denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Zabıta yetkilileri inşaat çalışması yapacak firmaların önce belediyeden izin alması gerektiğine vurgu yaparak, “Çalışmaların düzenli bir şekilde yapılması, çevre ve insan sağlığına zarar verecek etkilerin azaltılması için gerekli emniyet tedbirlerinin alınması gerekiyor.  Hafriyat ve hazır beton kamyonlarının yapacağı taşıma sırasında oluşabilecek çevresel kirliliği önlemek amacıyla üzerlerinin uygun malzeme ile kapatılması ve dolum seviyesinin güzergah şartlarına göre sağlanması, şoförlerin araçlarını kullanırken daha dikkatli olması ile oluşabilecek çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olur. Ayrıca bu hafriyat kamyonları UKOME tarafından kendilerine gösterilen güzergâhları kullanmalıdır. Tüm uyarılara rağmen çevreyi kirleten inşaat firmalarına 10 bin 635 TL’ye kadar ceza kesiliyor. İnşaat firmalarının bu konularda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. Yetkililer, Kuruçeşme mevkiinde bir inşaat firmasına çevreyi kirlettiğinden dolayı 2 bin 500 TL. cezai işlem uygulandığına dikkat çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817