CHP İzmit’de 3 istifa
 

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım 28 Ağustos tarihinde ilçe başkanlığından istifa ederek istifa dilekçesini İl Başkanı Yalçın Kuşkan’a teslim etmişti.

Yıldırım’dan boşalan İlçe Başkanlığına CHP’nin tüzüğü gereği İlçe Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılan seçim sonrası CHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ümit Küçükkaya seçildi.  2 Eylül Salı günü yapılan seçim sonrası başkanlık koltuğuna oturan Küçükkaya da İzmit İlçe’de ki çatışmalara engel olamadı. Muhalefetin adayı Öztürk Atilla ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli ve Cemal Yıldız üyeliklerinden istifa etti. İstifa eden yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı öncesi İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ile bir süre görüştü.

CHP’NİN HALKTAN OLUR YOK

İlçe Başkanını belirlemek için 2 Eylül Salı günü CHP İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılan seçimlere de katılmayarak tepkilerini gösteren Yönetim Kurulu üyeleri Öztürk Atilla, Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli ve Cemal Yıldız, ilçe binasında gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladılar. İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ile görüşme sonrası istifa edenler adına açıklamayı yapan CHP İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Atilla, artık CHP’ye yeni kan gelmesi gerektiğini söyledi. CHP’nin mahallelerde ve halkta artık bir oluru olmadığını söyleyen Atilla, “ bu kadro ile devam edersek 2015 de yapılacak olan genel seçimlerde başarılı bir sonuç alınamayacağını dile getirdi.

KİMSEYE TEPKİ DEĞİL

CHP’ye hizmet ettiklerini ancak süreç neticesinde bu istifa kararını aldıklarını dile getiren Atilla, bu sürecin başlangıcının meclis üyeliği seçiminde olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçte CHP için gerekli her şeyi yapacağını ifade eden Atilla, “ CHP’yi bırakmak istemiyoruz. Bu bilgi birikimlerimizi nereye götürebiliriz ki. İlerleyen dönemlerde gerekli şartlar oluşursa yine yönetimlerde görev alacaklarını belirtti. Kimsenin isteği doğrultusunda istifa etmediklerini dile getiren Atilla, “ daha sağlıklı bir süreç için istifa ettiklerini “ söyledi. Ancak önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı için erteledik. O seçimde de başarılı bir sonuç alınamadı. Bu istifamız yanlış anlaşılmasın yeni seçilen İlçe Başkanımız Mehmet Ümit Küçükkaya’ya karşı bir tepki değil. Kesinlikle bu yanlış anlaşılmasın. Biz CHP’ye çalışmaya devam edeceğiz. Aldığımız istifa kararı kişisel çatışmalar neticesinde değil tabana karşı bir tepkidir. İlçe yönetiminde çatışmadan kaynaklanan bir sorun yoktur” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.