CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: O ATEŞTEN KURTULAMAYACAKSINIZ
 DEİK Toplantısı'nda işadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye savaşında terör örgütleri karşısında ikircik bir tutum gösteren ülkeleri uyardığını söyledi, Erdoğan Suriye savaşına odun taşıyanların bir gün o ateşte olacağını ifade etti.

Erdoğan şunları söyledi;

Oturup konuşup neticelendirmeden bir yere gitmeyelim. Konuşalım ve somut bir şekilde neticelendirelim. G-20 gündemine Suriye, Irak meselesini de dahil etmemiz platformun asıl amacına aykırı değildir. Suriye meselesi insani boyutunun, terör boyutunun yanı sıra ekonomik sonuçlar da doğuruyor

''DİĞER ÜLKELERİN TEMSİLCİSİ KİM?''

Dünya 5'ten büyüktür görüşümüzün BM ülkelerinin çoğunluğu tarafından paylaşıldığını biliyorum. Fakat böyle bir adımı atmaya imkanı olanlar hiçbir şey yapmıyor. 200 ülkenin 5 ülkenin dudakları arasına mahkum edilmesi kabul edilemez. Bu ülkelere bakıyorsunuz, 3 tane Avrupa, bir tane Asya, bir tane Amerika kıtası var. Peki diğer kıtalardaki ülkeleri hangisi temsil edecek?

''O ÜLKELERİ UYARIYORUM''

Terörü bahane ederek Suriye üzerinden oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananlar kısa sürede yanlış yolda olduklarını görecekler. Terör örgütleri karşısında ikircikli bir tutum sergileyen bütün ülkeleri uyarıyorum. Pek çok kişinin analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün karşı karşıyayız. Suriye'deki savaşa odun taşıyan herkes çok yakında kendini o ateşte bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu dostani bir uyarıdır.

Rusya'ya, Amerika'ya, Almanya'ya da aynı teklifi yapıyorum. Gelin beraber kazanalım. Ahlakı vicdanı öne alarak kazanalım.

''AH VAH İLE OLMAZ''

Suriye'de ölen her masumun kanı gücü olduğu halde engellemeyenlere bulaşmıştır. İnsanlık tribünden izliyor 'ah ah vah vah' olmaz öyle bir şey.

Bakıyorsunuz ben 3 bin alabilirim, ben 30 bin kadar alabilirim. Ya tamam da hepinizin Gayri Safi Milli Hasılası Türkiye'nin üstünde. Türkiye 2,5 milyon almış. Diyorum ki gelin eğit-donatı güvenli bölgeyi, uçuşa yasak bölgeyi ilan edelim, mülteciler Avrupa'ya gitmesin. Bütün bu olanlar karşısında ben Türkiye'nin bir evladı olarak dertliyim. Ama halkımın da çok dertli olduğunu biliyorum. Çünkü bizim genlerimizde bu var.

'SIĞINMACILARI BİRİLERİNİN TAVSİYESİYLE ALMADIK'

Türkiye sadece kamplarda bulunan 800 bin misafirimiz için 8,5 milyar dolar harcadık. Şehir içindekileri saymıyorum. İstanbul'da 500 bin misafirimiz vardır.

Biz bir yerden talimat alarak, birilerinin tavsiyesiyle bu adımı atmadık. Olay oldu, sınırlarımıza dayandılar, biz de o bombalardan kaçan insanları kabul ettik.Avrupa Birliği, şu anda kaynak tartışması yaparken bu hususu göz önünde bulundursun. Biz ordan gelecek herhangi bir parayı kasamız için istemiyoruz. Dışarıdan gelecek yardımları sadece sığınmacılara yardımdaki kaliteyi artırmak için kullanırız.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817