Derince'de deprem şehitleri dualarla anıldı
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 15. yıl dönümünde Derince Belediyesi tarafından Çınarlı Deprem Şehitliği’nde düzenlenen anma töreninde ilçe halkı deprem şehitleri için hep birlikte dua etti

Yakınları için dua ettiler

Derince Belediyesi, merkezi Gölcük olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 15. yıl dönümünde Çınarlı Deprem Şehitliği’nde anma programı düzenledi. Anma etkinliğine Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince İlçe Müftüsü Birol Nurlu, Derince Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye daire müdürleri ve çok sayıda Derinceli vatandaş katıldı. İlçede yer alan muhtarlıklar önünden kaldırılan araçlarla Çınarlı Deprem Şehitliği’ne akın eden Derince halkı, deprem felaketinde kaybettikleri yakınlarının mezarları başında dua etti.

Kuran-ı Kerim tilaveti okundu

Çınarlı Deprem Şehitliği’nide gerçekleşen anma programında hafızlar Kuran-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okuyarak deprem şehitleri için geçeyi anlamlandırdı. Hep birlikte kılınan akşam namazının ardından okunan dualarla birlikte depremde yaşanan acılar tekrar hatırlanarak duygu dolu anlar yaşandı. Anma töreninin ardından Çınarlı Deprem Şehitliği’ne gelerek programa katılan Derincelilere ikramlarda bulunuldu. Programın sona ermesi ile muhtarlıklar önünden araçlarla Deprem Şehitleri’ni anma etkinliğine katılmak için gelen vatandaşlar, yine aynı şekilde oturdukları semtlere bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817