banner2779
banner2752
banner2750

Dilovası Yeni Eser Açılışlarına Hazırlanıyor 

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen meclis toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Şayir, “Yine her zaman ki gibi dolu dolu geçen bir ayı geride bıraktık. Önceki gün bölgemizin ve ilçemizin en güzel mesire alanlarından biri olan Tepecik Mesire ve Piknik Alanı’nın açılışını hep birlikte yaptık. Katılım sağlayan, bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. İlerleyen süreçte halkımızın ulaşımını kolaylaştırmak için hafta sonları Diliskelesi Mahalle’mizden başlayarak mesire alanına ücretsiz servis başlatacağız. 

İSTİKLAL CADDESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR 

İstiklal Cadde’mizde altyapı çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah, bittiğinde artık İstiklal Cadde’miz ve bağlantı yolları üzerinde su birikintileri olmayacak. Yapım aşamasında vatandaşlarımız biraz sıkıntı yaşayabilir ancak biraz daha sabır istiyorum.  

İstiklal Cadde’mizde ki yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışması ile birlikte SEDAŞ elektrik tellerini yer altına alacak ve TELEKOM’da alt yapı çalışmasını sürdürüyor.  

Bittiği zaman inşallah güzel ve sorunsuz bir caddeye kavuşmuş olacağız. Altyapı sorunu olmayan caddelerimizde, üstyapı çalışmalarımız da devam ediyor. 

3 YENİ NESİL KÜTÜPHANE YAPILACAK 

Kültür Bakanlığı’mızın desteği ile ilçemize yapılacak modern 3 yeni nesil kütüphanelerimizin ihalesi yapıldı. İnşallah çalışması yakın zamanda bitecek ve Kaymakamlığımızla birlikte “Dilovası okuyor” kampanyasını yaygınlaştıracağız.   

KAYAPINAR BÖLGESİ’NE MESİRE ALANI 

Kayapınar ve Turgut Özal Bölgesi’ne yeni mesire alanı için şimdiden müjdeyi vereyim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın da desteği ile burada ki SİT alanlarının kullanıma açılması konusunda ve mesire alanı yapılması konusunda desteği aldık. Son yazışmaları kaldı. İnşallah Kayapınar ve Turgut Özal Mahalleleri’mizin de bulunduğu alana güzel bir mesire alanını kazandırmış olacağız. 

YAŞLI BAKIM VE ÇOCUK EVİ PROJESİ START ALDI 

Hayırsever sanayici KMC Kayseri Metal Center sahibi Ziya Eren'in yaptıracağı Ahmet Eren ve Huriye Eren Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çocuk Evleri Yerleşkesi’nde çalışmalar başladı. Projeleri geçtiğimiz hafta çıkan projede müteahhit çalışmalarına hemen başladı. 

TAVŞANCIL’A 10 MİLYONLUK YATIRIM 

İlçemizi güzelleştirmek ve geleceğe taşımak için çalışmalarımız süratle devam ediyor.  

Tavşancıl’ımızda SEDAŞ’la ilgili sürekli sıkıntı yaşanıyordu. Şimdi SEDAŞ Tavşancıl’da 10 milyonluk yatırım yaparak komple bir yenileme çalışması başlattı. Yine Tavşancılımız da başlatılan tarihi evlerin çalışmaları da devam ediyor. Ekiplerimiz, Trabzon’da model çalışmaları yerinde incelediler. 

MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ 

Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçildi. 14 maddenin görüşüldüğü mecliste gündemde yer alan Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı talebi oy birliği ile kabul edildi. Kamulaştırma ve takas talepleri oy birliği ile komisyona sevk edildi.    

KÖMÜRCÜLER OSB BİTTİ 

Gündemde yer alan; Dilovası sınırları içerisinde bulunan sanayi, depolama ve lojistik alanları olarak geçen bölgelerde kömür, kömür tozu ve türevlerinin depolama ve paketleme işlemlerinin yasaklanması oy birliği ile kabul edilirken Başkan Şayir, Kömürcüler OSB’nin kaldırılması çalışmasının sona erdiğini ve son bir firmanın deposunda kalan kömürleri tahliyesi için çalışmasını yaptığını belirtti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751