DİLOVASI’NDA KÖYLÜLER TAPULARIYLA GÜLDÜ
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Köseler Köyü’nde şuyulandırılması tamamlanmış arazilerin tapularını köylülere dağıttı. Köseler Köyü’ndeki 220 vatandaş tapularını almanın sevincini yaşadı.

KOCAELİ PLANLARA GÖRE BÜYÜYOR

Kocaeli kentinde son yıllarda yaşanan başarılı değişimin planlanarak yapılmasının önemi her geç gün kendini göstermeye devam ediyor. Marka şehirler ve yaşanabilir kentlerin oluşturulması noktasında büyük çalışmalar yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent üzerinde gelişime dönük her çalışmanın planlanarak yapılması konusunda büyük bir irade ortaya koymasıyla dikkat çekiyor. Kentin gelişimine dönük her çalışma planlanarak yapılınca gelecekte yaşanacak problemlerin de önüne geçiliyor.

TAPULAR DAĞITILDI

Planlı kentleşmenin bir örneği de Dilovası Köseler Köyü’nde yaşandı. Planlanarak kentimize kazandırılan arazilerin tapuları hak sahipleri olan vatandaşlara dağıtıldı. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve vatandaşlar katıldı.

MİLLETİN EFENDİSİNİN HAKLARI KORUNUYOR

Dilovası Köseler Köyü’nde gerçekleşen tapu dağıtım töreninde 900 dönümlük dev arazi planlanarak şehrimize kazandırıldı. Şuyulandırılması tamamlanmış arazilerin 190 dönümü TOKİ’ye aitken, kalan 710 dönümde köylülere tapuları verildi. Başkan Karaosmanoğlu, milletin efendisi olan köylülerin haklarını koruduklarını söyledi. Gelişen Kocaeli’nde ihtiyaç duyulan bu çalışmayla köylünün haklarının korunduğunu, imara açılan yerlerin değerlendiğini sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Gerekli görülen ve planlanan bir çalışmaydı. Organize sanayi bölgelerine yakın bu alanın imara açılmasını sağlayarak, planlı şehirleşmenin yolunu açtık. Köylümüzün yerleri değerlenmiştir. Tapularınız sizlere hayırlı olsun. Asıl hizmet şimdi başlayacak. Köseler Köyü artık uzakta bir köy değildir. Alt yapı ve üst yapı konusunda gelişmeler yaşanacak” dedi.

 

VERİLEN SÖZLER TUTULDU

Tören de bir konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Verilen sözü yerine getirdik. Dağıtılan bu tapuların köylümüze hayırlı olmasını diliyorum. Planlanarak gerçekleşen bu çalışma geleceğe yönelik bir dönüşümdür. Köylümüzün mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur” açıklamasında bulundu.

KOCAELİ BÜYÜK BİR RESTORASYON GEÇİRİYOR

Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye’de yaşanan istikrar ve düzen sayesinde kentlerin de belediyecilik yeteneklerinin geliştiğini belirtti. Kocaeli kentinin büyük restorasyondan geçtiğini, yaşanabilir şehir olmayı başardıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, bu değişimin planlı olduğunu ve bu konuda ciddi bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HALKIMIZ SAĞLIKLI BİR KENTTE YAŞAYACAK

Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşlarla olan sohbetinde, “Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Kocaeli kenti marka şehir olma yolunda büyük bir mesafe alacaktır. Şehir planlamasında sosyal, fiziksel ve ekonomik çevreler önemli faktörlerdir. Bu yüzden problemler oluşmadan hayat kalitesinin artması için şehrimizi planlıyoruz. Halkımızın sağlıklı bir kentte yaşaması ana hedefimizdir. Bunun için her türlü çalışmayı yapıyor ve tedbirimizi alıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817