DOĞAN, ÇOCUKLARLA BİSİKLET SÜRDÜ
 Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan bisiklet eğitim pistinde çocuklarla birlikte bisiklet süren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Artık İzmit’te çocuklarımız bisikleti seviyorlar” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan İzmit Belediyesi Bisiklet Eğitim pistinde çocuklarla bisiklet eğitimine katıldı. Şimdiye kadar 30 binden fazla öğrenciye bisiklet eğitiminin verildiği Bisiklet Eğitim Pistinde uzman eğitmenler nezaretinde öğrencilere hem teorik hem de pratik eğitim veriliyor. Ulubatlı Hasan Ortaokulu 5/D ve 5/E sınıfı öğrencilerinin eğitim aldığı programda aynı zamanda, Müdürü İlknur Durmaz, İngilizce Öğretmeni Seda Şakar, Fen Bilimleri Öğretmeni Sanem Kıroğlu Matematik Öğretmeni Demet Kılıç Beden Eğitimi Öğretmeni Muhammet Gökçe hazır bulundu.

 

DOĞAN, ÖĞRENCİLERLE BİSİKLETE BİNDİ

Burada öğrencilerle sohbet eden ve birlikte bisiklete binen Başkan Nevzat Doğan, “7 Yıl önce ‘İzmit’i Seviyorum Bisiklete Biniyorum’, ‘Bisiklet Şehri İzmit’ sloganlarıyla yola çıkmıştık. Belki yola çıkarken bu hedefe, bu gelişmelere herkes bizim kadar pek vakıf değildi ama biz gerçekten inanıyorduk. İzmit halkına güveniyorduk” dedi.

 

‘7 YILDIR UĞRAŞIYORUZ’


Doğan, “Aslında Türk milleti, yenilikleri seven, yeniliklere açık ve kolay uyum sağlayan bir millet. Ama 20-30 yıldır Avrupa’nın bisiklet konusunda aldığı mesafeyi, maalesef ülkemize taşıyamamıştık. Şimdi İzmit Belediyesi olarak yaklaşık 7 yıldır bunu azimle, kararlılıkla şehre yaymaya, insanların yaşamına sokmaya çalışıyoruz. Artık İzmit’te bisiklet kullanılıyor. Artık İzmit’te bisiklet yolları var, bisiklet parkları var” ifadelerini kullandı.  

AKILLI BİSİKLET DURAKLARI ARTACAK

 

Bisiklet eğitim pistlerine dikkat çeken Başkan Doğan, “7 yıldır, çocuklarımıza, kadınlarımıza, erkeklerimize bisiklete binmeyi öğrettiğimiz pistimiz var. Burada gerçekten on binlerce vatandaşımız eğitim aldı, bisiklete bindi, bisikleti öğrendi ve bisikleti sevdi. Bizler her Pazar günü buradan bisikletlerle halk turlarını yapıyoruz. Şehrimize akıllı bisikleti getirdik. Artık kartlarla bisiklet alınabiliyor, ilk yarım saat ücretsiz kullanılıyor ve duraklarına bırakılıyor. Şimdi de bu durakların sayısını arttırıyoruz” dedi.

 

‘BİSİKLETİ OLMAYAN KALMASIN’

 

İzmit’teki akıllı bisiklet durağının 20’yi aşacağını söyleyen Doğan “Akıllı bisiklet uygulamasını diğer ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız. Artık İzmit’te çocuklarımız bisikleti seviyorlar. Çünkü onlara, yaklaşık 30 bine yakın bisikleti 5. Sınıftan itibaren hediye ediyoruz. Bu sene 5 bin öğretmenimizin hepsine bisiklet hediye edeceğiz. Evde bisikleti olmayan bisikleti olmayan kalmasın istiyoruz. İlk hedefimiz her eve bir bisiklet olmasıdır” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817