DOĞAN, DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 17 Ağustos 1999 depremin 15. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Başkan Doğan açıklamasında “ Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 15 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir” dedi.

 

DEPREM ÖLDÜRMÜYOR

 

Depremin değil kalitesiz binaların can aldığının söyleyen Doğan, “ ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir.  Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı, ancak beraberinde depreme karşı alınacak önlemler, deprem sonrasında yapılacaklar konusunda da ne kadar geride olduğumuzu gün yüzüne çıkardı” şeklinde konuştu.

 

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

 

Depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için, bu alandaki eksikliklerin tespit edilmesi, gerekli örgütlenmelerin yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesinin önemine de değinen Başkan Doğan” İzmit Belediyesi olarak son derece duyarlı ve sistematik bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de belediyecilik anlamında bir ilk olarak parsel bazında zemin etütleri yapıldı. Bütün mahalle ve köylerimizde her bina ölçeğinde çalışmalar yapılarak Kentsel Risk Analizi Raporu hazırlanmıştır. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan bu çalışmalarımızı kaçak ve plansız yapılaşmaya taviz vermeden sürdürüyoruz. Depreme karşı yeterince bilgi sahibi olmayan halkımızı bilinçlendirmek amacıyla “Doğal Afet Bilinçlendirme Eğitimleri” düzenliyoruz. Şimdiye kadar 50 binden fazla öğrencimize konunun uzmanlarınca deprem bilinçlendirme eğitimleri verilmiş, bundan sonra da bu eğitimler devam ettirililecektir. En büyük hedefimiz tekrar  o acıları yaşamamaktır.  Bizler gerek eğitimler gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik bir takım önlemler alıyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817