DOĞAN’DAN AKILLI BİSİKLET TURU
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan akıllı bisikletlerle test sürüşü gerçekleştirerek, proje hakkında bilgiler verdi.

Bisiklete olan ilgisiyle bilinen ve göreve geldiği ilk günden itibaren halkı bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla projeler geliştiren Başkan Doğan son olarak Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen KOBİS Akıllı Bisiklet Sisteminin tanıtımını yaparak deneme sürüşü gerçekleştirdi.

 

5 YILDA BÜYÜK İLERLEME

 

Deneme sürüşü öncesi projeyle ilgili konuşan Başkan Doğan ‘İzmit’ i seviyorum bisiklete biniyorum, bisiklet şehri İzmit Projesiyle yola çıktık. Bu proje, şehrimizi çağdaş ülkelerin bisiklet kullanımıyla tanıştırma, yaygınlaştırma projesiydi.5 yıl önce verdiğimiz sözde Avrupa'daki şehirler gibi İzmit'i bisiklet şehri yapacağız demiştik. Sabırla, iğneyle kuyu kazar gibi bunu işledik. 15 bin öğrencimize bisiklet dağıttık. 17 km bisiklet yolu, bisiklet parkları, eğitim pisti, bisiklet turları yaptık.  Maalesef bu konuda Türkiye çok geride kaldı biz bunu 5 yıl önce dile getirdik ve mücadeleye başladık, bisiklet yolları yaptık, bisiklet eğitim pisti yaptık, bisiklet durakları yaptık bisiklet turları başlattık her pazar bisikleti spor halinde yaygınlaştırmaya çalıştık.’ diyerek şehrimizde bisiklet sporunda gelinen noktalar hakkında bilgiler verdi.

 

YAYALAŞMAYI SAĞLAYACAK

 

Konuşmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ‘Allah’ın izniyle Büyükşehir Belediyemizle birlikte bugün Akıllı Bisiklet Projemizi de hayata geçirdik. İnanıyorum ki bu bisikletler kiralama usulü ile çok iş görecek, yavaş yavaş insanlar arabaya binmek yerine bisikleti tercih edecek ve şehrin yayalaşmasını da bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Şehrimiz bisiklet şehri olmakta hızla ilerliyor. Ben herkesi bisiklet binmeye davet ediyorum şehre yakın olan yerden bisikletle gelsinler, bisiklet duraklarımız var oralara park etsinler ya da bisiklet kiralasınlar’ dedi.

 

 

BİSİKLETE BİNİN GENÇ KALIN

 

‘Bisiklet demek, sağlık, ekonomi ve çevre demektir. Ülkemizin kazanması demektir. Moraliniz bozuksa bisiklete binin. Moraliniz düzelir. Garantiyi ben veriyorum. Bisiklet kullanımı kandaki endorfini çoğaltır, mutluluk verir. Bisiklete binen genç kalır, sağlıklı olur.’ diyen Başkan Doğan akıllı bisikletle İzmit Yürüyüş yolunda tur attı. Bisikletlerin çok rahat ve kullanışlı olduğunu, herkesin çok rahat kullanabileceğini belirtip, herkesi bisiklet şehri İzmit’te bisiklet kullanmaya davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817