DOĞAN’DAN BİSİKLET KULLANIN ÇAĞRISI
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, vatandaşlardan bisiklet kullanmalarını istedi. Belediye Başkanı olduğu  5 yıl önce “ İzmit i seviyorum bisiklete biniyorum” sloganıyla  İzmit’in bisiklet kenti olması için hedef belirlediklerini söyleyen Doğan”  gelişmiş çağdaş ülkelerde bisiklet oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Maalesef bu konuda Türkiye çok geride kaldı. Biz bunu 5 yıl önce dile getirdiğimizde çok kişi işin ciddiyetine varamadı. Fakat biz yılmadık ısrarla İzmit’in bisiklet kenti olması gerektiğini söyledik.

 

İLGİ ARTIYOR

 

Geçen süre içinde bisiklet yolları, bisiklet eğitim pisti, bisiklet durakları yaptık.  Hafta sonları bisiklet turları düzenleyerek halkın bisiklet kullanımını teşvik ettik. İlk başlarda  bir elin parmağı kadar olan bisiklet turlarına her geçen gün ilgi daha da arttı. Yaklaşık 15 bin öğrenciye bisiklet dağıttık.

 

AKILLI BİSİKLET PROJESİ

 

 Şimdi de  Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Akıllı Bisiklet Projesi’ni hayata geçiriyoruz. İnanıyorum ki bu projede  çok iş görecek. İnsanlar arabaya binmek yerine bisikleti tercih edecek ve şehrin yayalaşmasını da bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Şehrimiz bisiklet şehri olmakta hızla ilerliyor. Ben herkesi bisiklet binmeye davet ediyorum” dedi.

Başkan Doğan, Belsa önündeki Akıllı Bisiklet istasyonunda incelemelerde bulunarak ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817