DOĞAN’IN BU HAFTAKİ DURAĞI AKPINAR VE KULFALLI KÖYLERİ OLDU
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın haftalık köy inceleme gezilerinin bu haftaki durağı Akpınar ve Kulfallı köyleri oldu.

 

İnceleme gezisinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Doğan’ a Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Mahalle Muhtar ve Temsilcileri ve teknik ekip eşlik etti. Her fırsatta yapmış oldukları köy inceleme gezilerinin faydalarından bahseden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ‘Göz bebeğimiz köylerimizi karış karış geziyoruz. Bugün Kulfallı ve Akpınar köylerimizi dolaştık. Mevcut kullanılan binaların elden geçirilmesinin, köy meydanı ve köy konağı yapılmasının ve meslek edindirme kurslarının açılmasına kararını verdik.’ dedi.

 

YENİ YÖNTEMLER GELİŞTİRECEĞİZ

 

Hepsinden önemlisi bu köylerin özellikle meyvecilik ve hayvancılık konusunda desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Doğan ‘ Dededen kalma yöntemlerin yerine daha çağdaş, daha etkin ve daha faydalı üretim yapılması konusunda fikirler ürettik. Ziraat mühendislerimizle birlikte tarım müdürlüğümüz ve üniversitemizi de işin içine katarak dededen kalma yöntemlerin yerine daha çağdaş ve getirisi yüksek, verimi yüksek, daha etkin hayvancılık ve meyvecilik yapılması için çalışmalar yürütme kararı aldık. Önümüzdeki hafta veterinerimizde kadromuza dahil oluyor. Hayvancılık buralarda yok ama hayvancılık olan yada hayvancılık yapmaya karar veren vatandaşlarımıza destek vereceğiz, halkımızı bu konuda teşvik edeceğiz.’ diyerek vatandaşları bu konuda bilgilendirdi.

 

 

ÜZÜM FESTİVALİNE DAVET ETTİ

 

‘Üzümümüz harika, kirazımız harika ama daha çok üzüm daha çok kiraz ürememiz lazım.’ diyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ‘bu güzelliği daha çok insanla paylaşmamız gerekiyor, biz İzmit Belediyesi olarak daha çok kişiye ulaşabilmek ve üzümlerinizi daha çok kişiye tanıtabilmek adına 12 Eylül de Belsa Plaza önünde Üzüm Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Köylere hizmet etmeyi seviyoruz, köylerimizi seviyoruz. Gerçekten de büyük bir istekle, heyecanla köylerimize geliyoruz. Köylerimizi adım adım, her gün biraz daha geliştirerek Türkiye’nin değil Avrupa’nın köylerinden güzel olmaları için çalışıyoruz.’ diyerek tüm vatandaşları 12 Eylülde ki üzüm festivaline davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817