banner2779
banner2752
banner2750

Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri Körfezde
 Üstad Seyyid Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri Körfez ilçesi Esentepe mahallesi Burak Sokakta  bulunan dergahlarına teşrif ettiler.

İlçemizdeki vekilleri Abdülhamit Kökçan , Mesut Şimşek ve de kalabalık talebe topluluğu tarafından coşku ve heyecanla karşılanan Şeyh Seyyid Ebubekir hazretleri gündemdeki memleket meseleleri ,ilmi ve tasavvufi sohbetleriyle toplumumuzun her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberlik ile desteğe ihtiyacı olduğu bu günlerde dinleyenlerine adeta manevi ziyafet verdi.

 

Üstad Seyyid Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri  Kimdir?

1939 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinde dünyaya gelen Şeyh Seyyid Ebubekir  efendi Hz Hüseyin (R.A)efendimizin evlatlarından olup,1071 Malazgirt savaşında Sultan Alparslanın ordusuna 10 bin askeriyle katılan Seyyid Muhammed Kutbi Zilanın da torunudur.

Seyyid Şeyh Abdulhadi’nin oğlu olan üstad Ebubekir hazretlerinin ailesi Doğu Anadolu yöresinde Şeyh Hasan ailesi olarak tanınır.On iki  İlim(sarh,nahif,siyer,hitabet,fıkıh,hadis,tevsir,fesahat,beleğat,tasavvuf,şiir ve mantık) ilimlerini Anadolunun meşhur ulemalarından alan ve halen bu İslami bilimler üzerine talebe yetiştiren  üstat en son Ağrı’da Seyda Molla Nadir hazretlerinden icazetini almış ve Suudi Arabistan’da asrımızın ülemalarından Seyyid Muhammed alevi Maliki Rahmetullahi Aleyh hazretlerinden kitap tasnif etme ve İslami ilimlerde profesörlük icazeti almıştır.

Nakşibendi tarikatı temsil icazetini Şeyh Muhammed Kasım Küfrevi hazretlerinden,Şazeli tarikatı temsil icazetine Şeyh Muhammed Alevi Maliki hazretlerinden alan üstad Rufai tarikatı mensubiyetiyle birlikte tasavvufi ilim çalışmalarını sürdürmektedir.

1995 yılında rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın  özel ricası üzerine refah partisinden Kars Milletvekili adayı olmuş,bu dönemde milli görüşün partisi ilk defa Kars’ta 1.parti olmuştur.

 

1 Kasım genel seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel daveti üzerine katıldığı kanaat önderleri toplantısında İslam dünyasının dünü, bugünü ve yarını hakkında sunmuş olduğu fikir ve görüşleriyle büyük taktir toplayan üstat, milli birlik ve kardeşlik sürecinin sürdürülmesinin milli ve manevi kalkınmamız için önemini vurgulamış ve milli birlik ve kardeşlik sürecinin sürdürülmesi yönünde önemli katkılar sağlamıştır.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751