banner2779
banner2752
banner2750

ENGELLİLERİN ENERJİSİ HİÇ KESİLMİYOR
 Kocaeli’de engellilerin enerjisi hiç kesilmiyor. Akıllı duraklara konulan şarj cihazları sayesinde engelliler akülü araçlarını hiçbir ücret ödemeden şarj edebilecek. Engelli dostu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Cumhuriyet Parkı’nda başlattığı uygulama kısa zamanda diğer akıllı duraklarda da yaygınlaşacak.

 

DURAKTA MOLA ENERJİSİZ KALMA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı ‘’Durakta Mola, Enerjisiz Kalma’’ sloganıyla “Durak Tipi Şarj İstasyonları” ile engelli vatandaşlarımızın yaşamına bir kolaylık daha sunuyor. Günlük yaşamlarını akülü tekerlekli sandalye ile sürdüren engelli vatandaşlarımız gün içerisinde dışarı çıktıklarında akülerinin bitmesi nedeniyle şarj sorunuyla karşılaşabiliyor. Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları ile ön plana çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu sorunun giderilmesi için güncel ve öncü yeni projesi Durak Tipi Şarj İstasyonlarını belirlenen duraklarda hayata geçiriyor.

 

AKILLI DURAKLARDA ŞARJ İSTASYONU

Engelli vatandaşlarımız akülü sandalyeleri için gereksinimleri olan enerjiye akıllı duraklarımızda verecekleri mola ile ulaşabilecek ve günlük yaşantılarına sorunsuz devam edebilecek. Akıllı duraklarda, kabin içinde araçlarını şarj etme imkânı bulan engelli vatandaşlarımız olumsuz hava koşullarından da etkilenmeyecek. Durak tipi şarj istasyonlarında hızlı şarj özelliği bulunmakla birlikte, zamanı müsait olan vatandaşlarımız için uzun süreli şarj edebileceği akım seçme özelliği de bulunuyor.

 

SAYILARI 10’A ÇIKACAK

LED göstergeli şarj ünitesinde dolum seviyesi ve ilerleme durumu takip ediliyor, kullanıcı başlat-durdur butonları ile sistemi istediği an sonlandırabiliyor. 2 metreye kadar çekilip rahatça kullanılabilen makaralı şarj kablosu hareket kabiliyetini de kısıtlamıyor. 2 hafta içinde sayıları 10’a çıkacak istasyonlar, talebe göre artırılabilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751