banner2779
banner2752
banner2750

ENGELLİLERİN PARK ETMESİNE ‘ENGEL’ OLMAYALIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için şehrin birçok noktasına araç park yeri tahsis ediyor. Kocaeli’deki toplam araç parkı sayısının yüzde 5’inin ayrıldığı engelli park yerlerini işgal eden araçlara da, anında yaya ve motorize zabıta ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Ekipler uygunsuz park edilen olaylarda vatandaşlardan duyarlı olmasını ve 153 numaralı telefondan ihbarda bulunabileceklerini belirtiyor.

 

SOYSAL MEDYA DENEYİ

Sosyal medya aracılığı ile engelli araç park yerini işgal eden sürücüye yapılan anlamlı ceza büyük ilgi görmüştü. Milyonlarca kişinin izlediği videoda engelli alanına park eden aracı, sosyal sorumluluk gösterisi yapan vatandaşlar, engelli sembolünün de bulunduğu mavi kağıtlarla kaplıyor. Aracına gelen sürücü hem kızgın hem de şaşkın bir şekilde duruma trajikomik bir tepki veriyor. Olayı yerinde izleyen vatandaşlar ise alkışlarla hem engelli alanına park eden araç sahibine tepki veriyor, hem de sosyal sorumluluk gösterisi yapan kişileri tebrik ediyor. Kocaeli’de de bu tarz olayların yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını yürütüyor.

 

KONFORLU YAŞAM İÇİN

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u engelli vatandaşlardan oluşuyor. Kocaeli’de de engelli sayısı bu orana paralellik göstermekte. Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların Kocaeli’de daha konforlu yaşamaları için birçok hizmet noktasında çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda şehrin birçok noktasında engelli vatandaşların araçlarını park etmeleri için park alanları oluşturan Büyükşehir, bu alanları işgal eden araçlara da anında müdahale ediyor. 

 

PARK İŞGALİNDE 153’Ü ARAYIN

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı yaya ve motorize ekipler, engellilere ayrılan alanlarda sürekli devriye atıyor. Bu alanlara park eden araçlara çekici vasıtasıyla müdahale ediliyor. 2918 Sayılı Trafik Kanunu ve Belediye emir ve yasakları gereğince de yapılan bu uygulama ile engelli vatandaşlar kendilerine özel ayrılan park alanlara araçlarını rahatlıkla park edebiliyor. Ekipler vatandaşlara da duyuruda bulunarak, bu tarz vakaları gördüklerinde 153 numaralı telefon hattından ihbarda bulunmalarını isteyerek, herkesin bu konuya daha duyarlı olmasını istedi.

 

VATANDAŞLAR DUYARLI

Vatandaşlar ise engelli park alanlarının sadece onlara özel olduğunu ifade ederek zaten günlük hayatta zorluklarla boğuşan engellilerin park yerlerini işgal etmenin büyük yanlış olduğunu vurguluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hayata geçirdiği çalışmaları beğendiklerini ileten vatandaşlar, bu doğrultuda engelli park yerlerine park eden araç sahiplerinin toplum olarak da ikaz edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751