banner2779
banner2752
banner2750

Eski Mahkumlardan Yarı Açık Cezaevine savunma
 Kandıra Yarı Açık Cezaevi ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine, bir gurup eski mahkum açıklama yaparak, söylenenlerin gelişmelerden rahatsız olan bazı kişiler tarafından ortaya atıldığını belirttiler.

Hatırlanacağı üzere, Kandıra Yarı Açık Cezaevi’nde bazı görevlilerin ayrımcılık yaptıkları ve kendilerine yakın gördükleri etnik kişilere farklı davrandıkları iddia edilmişti. Bunun üzerine bir yazılı açıklama yapan ve cezaevinde bir süre yatmış olan 3 eski mahkum, iddiaların asılsız olduğunu söylediler.

Eyüp Cengiz, Adil Usta ve Muharrem Atıcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Son zamanlarda basında çıkan cezaeviyle ilgili haberlere daha fazla duyarsız kalamadık. Vicdanen ciddi rahatsızlık yaşadık. Bizler Kandıra Yarı Açık Cezaevi’nde bir süre yattık. Disiplinin ucunu zaman zaman kaçıran memurlar oldu. Ama, bayrak indirme, dil, bölgecilik, din ayrımı olduğunu iddia edenler, illegal faaliyetlerinin önünün kesilmesini hazmedemeyenlerin iftirasıdır. Biz İzmitli insanlar olarak bunları yaşamadık. Baş memur için söylenen, hemşerilerini çağırıp sohbet etmesi asılsızdır, bizler ne zaman bir sorunumuz olsa yanına gittik ve derdimizi anlatabildik. Baş memur her zaman halimizi hatırımızı sorardı. Adı üzerinde açık cezaevi, bonzaiye, esrara ve uyuşturucu madde bağımlılarına izin vermeyen, önlerini kesen birine atılan iftiradır. Bizler telefonla ya da mektupla iddiada bulunmuyoruz. Bu iddia sahipleri de bizim gibi resimleriyle, açık kimlikleriyle açıklamalarını yapsınlar inanalım. 5-6 torbacının neması kesildi diye tüm cezaevinin, hükümlü arkadaşlarımızın ve oradaki memurların zan altında kalması bizleri rahatsız etmiştir’’ denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751