Gölcük Belediyesi 5. Uluslar arası Nakışlı Kırkyama şenliği Unutulmaz karelerle belgelendi
 Gölcük Belediyesi 5. Uluslar arası Nakışlı Kırkyama şenliği

Unutulmaz karelerle belgelendi

 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 5-6-7 Eylül tarihlerinde Gölcük Değirmendere Çınarlık meydanında gerçekleştirdiğimiz ,Gölcük Belediyesi 5. Uluslar arası Nakışlı Kırkyama şenliği ile Dünya Kültürüne güzel bir ev sahipliği yaptık. Böylesine önemli bir etkinliğimize destek veren, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dünya El sanatları Komitesi (WCC), Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi Bölümü, Turizm Live Haber’e teşekkür ediyorum. 

Ayrıca Şenliğimize katılan sanatçılarımıza,stant açan Firmalara, Teknik Paylaşım Atölyelerimize, Bereket Çalıştayına katılan  Konuşmacılarımıza, Sergi programlarımızın sorumlusu olan sanatçılarımıza, katılımcılarımıza,emek veren katkı koyan herkese teşekkür ediyorum dedi.

 Başkan Ellibeş, Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir.

 Kültüre ve sanata değer veren, geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde kırkyama konusunda 5-6-7 Eylül 2014 tarihleri arasında 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı gerçekleştirerek, kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı akademik anlamda da gelenekselleştirildi.

 190 Türk ve 10  (MACARİSTAN, ÖZBEKİSTAN, ARNAVUTLUK, KOSOVA, KAZAKİSTAN, YUNANİSTAN, KIRGIZİSTAN, MAKEDONYA, ROMANYA, KKTC)  farklı ülkeden 30 yabancı kırkyama ustası ve akademisyenin katıldığı bu şenlik; Gölcük Değirmendere’yi 2010 yılından itibaren yine 3 gün süren bir sanat ve paylaşım alanına dönüştürmeye devam etmektedir dedi.

 Başkan Ellibeş, Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesine göre, geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel bir görsel şölenin 5. yılını hep birlikte kutlamaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye her zaman devam edecektir. Bu yönde UNESCO Milli Komitesinin Gölcük Belediyesine sunduğu takdir belgesi bu çalışmamızın en güzel ifadesidir dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817