banner2779
banner2752
banner2750

Gölcük Belediyesi D.dere Çınarlık Meydanında Dünya Kültürünü ağırladı
  

Gölcük Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı yapılması gelenekselleştirildi. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlik Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda yapıldı. Festivale, Gölcük Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri ile sanatseverler ve vatandaşlar katıldı.

190 Türk ve 10 farklı ülkeden 30 yabancı kırkyama ustasının katıldığı 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama festivali, Dünya Kültürünü Değirmendere’yi yine bu yılda şenlik alanında buluşturdu.

Festivalde bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Belediye Başkanımız  Mehmet Ellibeş izinli olduğu için etkinliğe katılmadı. Ancak selamlarını iletti. Sanata ve sanatçıya önem veren Gölcük Belediyemiz her yıl bu etkinlikleri düzenlemekte. Umuyoruz bu etkinlikler her geçen yıl artarak devam edecektir. Bu yönde Gölcük Belediyesi olarak Destek ve katkı koymaya devam edeceğiz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Abiş'in ardından etkinliğe katılan kırkyama ustaları Gazi Üni.Türk Halk Bilimi Öğretim görevlisi Dr. Tuğba Saltık ve Makedonya Derta Derneği Başkanı Suzan Musli birer konuşma yaparak bu güzel ve bir o kadarda anlamlı buldukları Festivalin tertip edilmesinden dolayı başta Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olmak üzere emek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından, Gölcük Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların katıldığı dev şenlik kapsamında, hazırlanan sergi gezildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751