Görmek, Yaşıtları gibi koşmak, Oyun oynamak istiyor
 Körfez Tütünçiftlik Kuzey Mahallesi Bülbül Sokak Numara 9/1’de oturan Muhammet Ali Özoğlu, 15 yaşında ama yaşıtları gibi koşup oynayamıyor ve normal yaşantısını sürdüremiyor. Geçirdiği Kemoterapi tedavisi sonrasında görme yeteneğini de kaybeden ve bir tür kas hastalığına yakalanan, tedavisi masraflı olan Muhammet Ali Özoğlu için Valilik kararıyla kampanya hesabı açılırken, tüm imkanlarını kullanan ve kredi de çeken baba Süleyman Özoğlu, tükendiğini, ilaçlarını dahi alamadığını söylüyor.

4 yıl önce aniden rahatsızlanan, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde teşhisi konulan ve tedavisi başlatılan Muhammet Ali Özoğlu’nun bir süre tedavisi yapıldı. Ancak, tedavi sırasında beyindeki kitle nedeniyle kemoterapi gören küçük çocuğun, bu sırada görme sinirleri hasar gördü ve görme yeteneğini kaybetti. Doktorlar, tedavinin devam etmesi gerektiğini ve bir kitlenin daha olduğunu, bunun da alınmasından sonra beyindeki kalan parçaların temizlenmesi ile gözlerin yeniden görebileceğini söylediler. Tedavi giderleri çok tuttuğu için bunu karşılamakta zorlanan baba Süleyman Özoğlu, bankadan kredi çekti. Tedavi uzun sürünce çekilen kredi de yeterli olmadı ve aile yardım istemek zorunda kaldılar. Raporları inceleyen Kaymakamlık, konuyu ilgili birimlere iletti ve ailenin 4.11.2015 ile 4.12.2015 tarihleri arasında bir aylık yardım kampanyası düzenleme istekleri uygun bulundu.

Vakıflar Bankası Körfez Şubesi’nde açılan TR730001500158007303687445 iban nolu hesapla ailenin yardım toplamasına izin verilirken, bir aylık sürede toplanacak para ile Muhammet’in yarım kalan tedavisinin yaptırılacağı ve ilaçlarının temin edileceği belirtiliyor. Özoğlu ailesi, paralarının bitmesi nedeniyle tedaviye ara vermek zorunda kaldıkları için küçük Muhammet’in yürümekte zorlanmaya başladığını ve gözlerinin de görmediğini söylüyorlar. Baba Süleyman Özoğlu, elindeki tüm imkanları kullandığını ve çaresiz kalınca yardım toplamak zorunda kaldıklarını ifade ederek, ‘’Oğlum 4 yıl öncesine kadar normaldi, hastalanınca bir anda dünyamız karardı. Şu anda tedavisinin devam etmesi halinde iyileşme şansı yüksek. Gözleri görmüyor ve yürüyemiyor. Bize acilen bir tekerlekli sandalye gerekiyor. Bu sağlanırsa oğlumu en azından sokağa çıkartıp, dolaştırabilirim. Bundan sonraki aşamalarda da oğlumun kemoterapi, fizik tedavileri görmesi ve sıcak kaplıca tedavisi alması gerekiyor. Bunların hepsi para gerektiriyor ve benim gücüm kalmadı. Yardımseverlerin maddi desteğine ihtiyacımız var, bize uzanacak yardım elleri ile oğlum yeniden yürüyebilecek, görebilecek ve yaşıtları gibi okuyabilecek’’ dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817