GÜNEŞ ENERJİLİ ÇİTLER ÜRETİM ALANLARINI KORUYACAK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ekili araziler, bağ, bahçe, arı kovanları, evcil hayvan-balık çiftlikleri ve fidanlıklar gibi alanları yabani hayvanlardan koruyan Solar Enerjili Elektrikli Çit Sistemi’ni içeren projeye start verdi. Hayvanlara zarar vermeyen güneş enerjili çit sistemi için Kandıra ile Kartepe pilot bölgeler olarak belirlendi. Belirlenen bölgeler için yüzde 50 hibeli projeden faydalanmak isteyen çiftçilerden başvurular alınmaya başlandı.

 

PİLOT NOKTALAR

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla kent genelinde sürdürdüğü hizmetlere devam ediyor. Bu kapsamda şimdi de zararlı ve yabani hayvanların, çiftçiler ile hayvancılıkla uğraşanların üretim yaptığı alanlarına zarar vermesini önleyen güneş enerjili çit sistemi projesi hayata geçirildi. İlk olarak Kandıra ve Kartepe’de 8 noktaya uygulanacak çalışmanın sonucunda daha fazla vatandaşa ulaşılması hedefleniyor.

 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Çevreci ve enerji maliyetinin sıfır olması nedeniyle çok ekonomik olan koruma sisteminden faydalanmak isteyen vatandaşların, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları yeterli olacak. 321 22 77/3657 numaralı telefondan bilgi alınabileceği proje, vatandaşlara yüzde 50 hibe olarak sunulacak. Proje, Kandıra ve Kartepe ilçelerinde yer alan mahallelerde ihtiyaç sahiplerinin sahasında uygulanacak.

 

EKONOMİLER DÜZELECEK

Solar enerjili elektrikli çit sisteminin teşvikinin amaçlandığı projede hem çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların üretim verimliği artacak, hem de kullanımın artması ile ülke ekonomisine katkı sağlanabilecek. Çiftçilerimiz bir kerelik yapacağı yatırım maliyeti karşılığında, uzun yıllar bağ, meyve-sebze bahçeleri, ekinleri, çiftliklerini ve arı kovanlarını hiçbir masraf yapmadan koruyacak. Ürün kaybı olmaması nedeniyle geliri artacak.

 

UZUN VADEDE KAZANÇLAR

Öte yandan uzun vadede örnek çalışma sayesinde artacak olan üretim miktarı ile üreticilerimizin geliri iyileşecek, nihai tüketici de daha ekonomik alışveriş imkanına kavuşacak. Tarımsal üretimin artması tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak. Geliri iyileşen köylü ve ailelerinin ekonomik sebeplerle şehre göç etmesinin engellenmesi de sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817