banner2779
banner2752
banner2750

“Güzel Evim, Güzel Kentim

Kentin önemli geçiş güzergâhı olan D-100 karayolu üzerinde bulunan yapıların görsel görünümünün iyileştirilmesi ve bir bütünlük sağlaması hedeflenen projenin hayata geçirilmesi amacıyla ilk adım olarak konut sahipleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirilecek

Körfez Belediyesi yetkilileri, proje kapsamında D 100 karayolu üzerinde bulunan bina ve konut sahiplerine birer davetiye yollayarak hak sahiplerini Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğinde 03 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 18:00’da Tütünçiflik Kültür Merkezinde yapılması planlanan toplantıya davet etti. Toplantıda, vatandaşlara projenin detayları anlatılarak Körfez’e kazanımları aktarılacak.

Kentin çehresini değiştirecek projeyle hayata geçirilecek olan tek tip tabela uygulaması ile de Körfez'de yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddeler daha sağlıklı ve modern bir görünüme kavuşacak. Projede; şehircilik ve estetik açıdan kötü görünüm oluşturan klima dış üniteleri kaldırılıp tabelalar tek tip hale getirilerek. Karayoluna paralel bina ve konutlarda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu ile Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından belirlenen renk ve tonlarda dış cephe boya tadilat çalışmasının yapılması hedeflenmektedir.

Baran: “Kent İmajını Güzelleştireceğiz”

Körfez Belediye Başkanı, projeyle ilgili halkımızın destek vermesinin önemine değinirken ‘’Yaşam standartları yüksek olan bir Körfez meydana getirmek için halkımızın da desteği ile projemizi hayata geçirmekteyiz. İlçemiz İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan adeta bir köprü vazifesi görürken ilçemiz üzerindeki güzergahı kullanan insanların ilçemize yönelik şehir algısını değiştirerek Körfezi modern bir şehir haline getireceğiz. Bu çalışmada biz halkımızla birlikte adımlar atarak projemizi yürüteceğiz ve ilçemizi güzelleştireceğiz. Bizim amacımız bir kent görüntüsünü oluşturmak ve kentleşmeye adım atmaktır.  Bina cephelerinin güzel görünmesi kentin imajını doğrudan etkiliyor. Çünkü kent, estetiği ile ön plana çıkar.’’ dedi

Proje kapsamında daha sonra körfez ilçesinde bulunan araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu diğer caddelerde uygulanmasının hedeflendiği vurgulandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751