Hereke’de Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu  Coşku İle Kutlandı

Programa önceki dönem Başbakan Yardımcısı Fikri IŞIK, Körfez Kaymakamı, Körfez Belediye Başkanı, Körfez İlçe Jandarma Komutanı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Siyasi Parti Belediye Başkan Adayları, Körfez Ticaret Odası Başkanı, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı, Körfez Şoförler Cemiyeti Başkanı, Kocaeli MÜSİAD Başkanı, GÜDEF Başkanı, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı, Kelkitliler Derneği Başkanı, Karadenizliler Dernek Başkanı, Taşıyıcılar Kooperatif Başkanları, Kocaeli deki diğer İllerimizin Dernek Başkanları, STK Başkanları, Gümüşhane’nin değişik İl-İlçe ve Köy Dernek Başkanları’nın katılımları ile büyük bir etkinliğe imza atıldı.

Hereke Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Bahri DENLİ ise yaptığı konuşmada düzenlemiş olduğumuz,‘’ Gümüşhane’nin Düşman işgalinden kurtuluşu ve Gümüşhane Tarihi’’ konulu programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. ”

  “Hereke Gümüşhaneliler Derneği olarak sosyal sorumluluk bilinciyle ‘’ Gümüşhane’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünde böyle bir program düzenlemeyi uygun gördük. ”

“Dernek yönetimi olarak Gümüşhanelilik bilincini canlı tutmak ve çocuklarımıza memleket sevgisini aşılamanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ne doğduğumuz yeri ne de doyduğumuz yeri unutmadan birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamanın önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.”

 “Gümüşhaneliler olarak yaşadığımız ile (Kocaeli) her zaman katkıda bulunmayı kendimize gaye edindik. Gümüşhane Tarihine ışık tutmak için hazırlamış olduğumuz bu programa bizleri kırmayarak katılan çok değerli konuklarımız; Prof. Dr. APLARSLAN DEMİR e, Değerli hem şehrimiz Tarihçi- Yazar Volkan ŞENEL bey e,  ayrıca Mehteran Takımımıza, Folklor ekibimize ve Davul- Zurna ekibine;

Huzurlarınızda Hereke Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu adına katılımlarınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım. ”dedi.

            Bakanımız Sayın Fikri IŞIK ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinerek, Gümüşhaneli tarihçilerden Gümüşhane’nin tarihini öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Gümüşhanelilerin gittiği bütün toplumlara uyumlu bir şekilde yaklaştığını ve yaşadıkları bölgeye her alanda katkı sağladıklarını söyledi.

            Halk oyunları gösterileri ile devam eden program son olarak Gümüşhane’nin yerel sanatçısı Onur AKGÜL’ün Türk Halk Müziği dinletisi ve davul zurna eşliğinde salondaki izleyiciler halaylar çekerek coşkulu bir şekilde eğlendiler. Program sakin ve olaysız bir şekilde sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817