HERKES İÇİN KÜTÜPHANE PROJESİ
 

İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenen Herkes İçin Kütüphane Projesinin tanıtım ve  eğitim Programına katıldı.

Antalya’daki 2 gün süren etkinlikte, günümüzde internetin herkesi doğrudan etkilediği kaydedilerek” özellikle yaşlı, düşük gelirli, eğitim seviyesi düşük, engelli grupların büyük kısmı internet hizmetlerinden yeterince yararlanamamaktadır. Bu nedenle toplumlar arasındaki dijital uçurum / dijital bölünme giderek büyümektedir. Ayrıca e-devlet ve e-belediye hizmetlerinin elektronik ortamda verilmeye başlaması kamu hizmetlerinin verimliliği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu hizmetler vatandaşların para ve zamandan tasarruf etmelerini sağlarken kamu kurumları ve belediyelerin iş yükünü hafifletmektedir. Ancak bazı vatandaşlar farkında olmadıkları, bazıları sistemi nasıl kullanacaklarını bilmedikleri, bazıları da güvenlik endişeleri nedeniyle bu hizmetleri kullanamamaktadır.

 

 

YEREL YÖNETİMLERE ÖNEMLİ GÖREV

 

 Bu sorunun çözümü için Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimi ile başlatılan Herkes İçin Kütüphane Projesi, yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde, öncelikle vatandaşların temel bilgisayar ve internet erişimlerine imkân sağlayacak altyapının desteklenmesini, vatandaşların e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanmasını hedeflemektedir. Bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için yerel yönetimlere bağlı kütüphane çalışanlarına sözü edilen bu eğitimlerin verilerek vatandaşlara daha iyi hizmet sunmaları hedeflenmiştir” denildi.

 

KÜTÜPHANELER, CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 

İzmit Belediyesi yetkilileri oldukça yararlı geçen eğitimde resmi sloganı “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” olan Herkes İçin Kütüphane Projesi ile kütüphanelerin vatandaşlar için birer cazibe merkezi haline gelmesinin öngörüldüğün de anlatıldığını belirterek”  Antalya’daki eğitimde İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın  talimatıyla faaliyete geçirilen  Yahya Kaptan Emekli Evi ve kütüphanesi güzel bir örnek teşkil etmektedir. Projeye dâhil olan kütüphanelerde Herkes İçin Kütüphane Projesi ile kadınlara, yaşlılara, gençlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağlanacaktır. Herkes İçin Kütüphane Projesi’ne, bünyesinde kütüphane ve bilgi merkezi bulunduran belediyeler, gönüllülük esasına göre katılmaktadır. Bu kütüphanelerin bilgisayar ve internete erişim cihazları ve yazılımları, eğitim ve tanıtım materyalleri, personele verilecek eğitimler, proje kapsamında ücretsiz karşılanacaktır. İzmit Belediyesi olarak da bu proje içinde yer alarak, bölgemizdeki vatandaşlara daha kaliteli hizmetler sunma ve kütüphaneyi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817