banner2779
banner2752
banner2750

Hızlı tren hattı gece açılacak
 İlimizi etkileyen şiddetli fırtına sırasında Körfez’deki bir tersaneye ait yaklaşık 200 tonluk vinç ile limandaki konteynerlerin demiryoluna devrilmesi nedeniyle dün saat 17.00'den bu yana Yüksek Hızlı Tren seferleri yapılamıyor. Demiryoluna savrulan konteynerler kaldırılmasına rağmen, hatta büyük zarar verdiği belirlenen vinç hala kaldırılamadı. TCDD, daha önce bilet alan tren yolcuları için Pendik ile Sakarya Arifiye Garları arasına otobüs seferleri koydu.

Şiddetli yağmur ve fırtına en çok Körfez’de etkili oldu. Bölge sakinlerinin ifadesine göre Körfez’de saat 17.00 sıralarında hortum da oluştu ve bu hortum Yarımca bölgesinde faaliyet gösteren Marmara Tersanesi'ne ait yaklaşık 320 ton ağırlığındaki dev vinci ayaklarını kırarak Yüksek hızlı Tren seferlerinin yapıldığı demiryolu hattına devirdi. Bununla birlikte hemen yanında bulunan büyük bir konteyner limanından birkaç tonluk konteynerleri de demiryoluna savurdu.

TCDD Basın Müşavirliğinden de dün yapılan açıklamada belirtildiği gibi vinç demiryolunu tamamen kapatırken, İstanbul'dan Ankara yönüne gitmekte olan Yüksek Hızlı Tren yolda durduruldu. Vincin buradan hemen kaldırılmasının mümkün olmadığı ve hasarın da büyük olduğu anlaşılınca, Yüksek hızlı Tren yolcuları otobüslerde Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki Tren Garı'na taşındı ve orada bekletilen hızlı trenlere binerek Ankara'ya devam etti.

TCDD PENDİK-ARİFİYE ARASINA OTOBÜS SEFERİ KOYDU

TCDD yetkilileri, daha önceden bilet almış yolcuları da dün akşamdan beri otobüslerle karşılıklı olarak Pendik ile Arifiye arasında taşımaya devam ederken, vinçi kaldırma çalışmaları da devam ediyor. 200 tonluk vinci, demiryolunun üzerinden diğer vinçlerle kaldırmak da mümkün olmadı. TCDD Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile tüm teknik ekiplerin seferber edildiği demiryolunda, bu sabahtan itibaren vinçin bazı bölümleri kaynak makinalarıyla kesilmeye başlandı. Yetkililer, devrilen vinç ve konteryenlerin demiryolu hattındaki enerji hatlarına da zarar verdiğini, vinç kaldırılsa bile bunların onarımının da zaman alabileceğini söylediler. Her şeye rağmen bu akşam saatlerine kadar demiryolunun ulaşıma açılmasının planlandığını belirttiler.

"HAT GECE NORMALE DÖNECEK"

TCDD Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği'nden öğlenden sonra yapılan açıklamada, vinçin kesilerek kaldırılması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, demiryolunun İstanbul yönü olan kuzey hattının saat 16.30 sıralarında ulaşıma açılacağını, güney şerit olan Ankara istikametindeki onarım çalışmalarının tamamlanmasının ise saat 20.00'yi bulabileceği belirtildi. Hattın her iki yönünde de ulaşımın bu saatten normale döneceği belirtildi. TCDD, bilet alan yolcuların ise hat açılana kadar Pendik ile Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde garlar arasında otobüslerle taşımaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751