İklimlendirme ve Soğutma Kurslarına Yoğun İlgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), işçi-işveren arasındaki vasıflı eleman sorununa açtığı istihdam branşlarıyla çözüm üretmeye devam ediyor. KO-MEK bu kapsamdaki istihdam branşlarına şimdi de İklimlendirme ve Soğutma Sistemlerini ekledi. Bu branşta yetişecek olan vatandaşlar, sektörün talep ettiği nitelikleri elde ederek, iklimlendirme alanında iş bulma şansına kavuşacak. İklimlendirme ve soğutma branşında şimdiye kadar yüzlerce kişiye eğitim vererek istihdama katkı sağladı.

 

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM

Eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Teorik eğitim kapsamında kursiyerlere, “İklimlendirme cihazları montaj malzemelerinin hazırlanması ve montaj yeri kriterleri, komponentlerin tanıtılması, cihazların arızaları ve gaz kaynakları, iklimlendirme cihazlarının çalışma prensipleri, elektrik ve gaz devre şemalarının incelenmesi, cihazların çalışma şekilleri ve kullanım alanları, iklimlendirme cihazlarının ilk devreye alınması ve test işlemleri ile cihazların montajının yapılması ve izolasyonu” konularında geniş kapsamlı bilgi aktarılıyor.

 

 

“BİLGİLERİMİN EKSİK YA DA YANLIŞ OLDUĞUNU ANLADIM”

Oldukça verimli bir ortamda alanında uzman eğitmenler eşliğinde eğitimlere devam eden kursiyerden Tolga Güneş konuşmasında, ”10 yıldır klima üzerine çalışıyorum kendimi daha da geliştirip bilgilenmek için bu kursa katıldım. İyi ki KO-MEK’e gelmişim. Bizim klasik olarak bildiğimiz birçok bilgi aslında ya yanlış ya da eksikmiş, burada eksiklerimizi tamamlayarak iyi bir eğitim aldık. Bizim meslekte tecrübe ve bilgi çok önemli” diyerek emeği gecen herkese teşekkür etti. Bir diğer kursiyer Yakup Bozdemir ise konuşmasında, “Öğrenmenin yaşı yoktur, yeni bir meslek edinmek isteyen herkes bu kurslara gelip bir şeyler öğrenebilirler yeter ki istesinler” diyerek herkesi KO-MEK’e davet etti.

 

KO-MEK SAYESİNDE 2 MESLEK SAHİBİ OLDU

 

Kursiyer Onur Köprü, “Daha önce de KO-MEK kurslarına katıldım. Doğal gaz iç tesisat kurslarına katılarak kendime yeni bir meslek edindim. Doğalgaz işi kışın olduğu için ben yazın da çalışabileceğim bir meslek edinmek istedim iklimlendirme ve soğutma branşını o yüzden seçtim. Burada her yaştan kişiye eğitim veriliyor ben yapamam ben anlamam demesin kimse öğrenmek isteyen yeni bir meslek edinmek isteyen KO-MEK’e gelerek yeni bir meslek öğrensinler” diyerek tüm vatandaşları KO-MEK’e davet etti.

 

KO-MEK EĞİTİMİNİN FARKI

Kursiyerlere verilen teorik eğitimler KO-MEK’te pratik eğitimlerle destekleniyor. Söz konusu eğitim kararlılığı yeni açılan ve istihdam açısından büyük önem taşıyan Soğutma ve İklimlendirme Branşı için de uygulanıyor. Kursiyerler, branşlarıyla ilgili aldıkları teorik eğitimi pratik eğitimlerle hayata geçirme fırsatı yakalıyor. Bu kapsamda kursiyerler uzman eğitmenlerinin gözetiminde klima üzerinde pratik eğitim yaptı. Arızalı klimayı söken ve arızayı tespit eden kursiyerler, aldıkları eğitimleri uygulayarak sorunu başarı ile giderdi.

 

BRANŞIN GENİŞ YELPAZEDEKİ İŞ ALANLARI

Sıcaktan veya soğuktan olumsuz olarak etkilenmemesi gereken canlıların ya da maddelerin korunmasına yönelik teknolojik faaliyetler yürüten kişi vasfına sahip olacak olan kursiyerler için sektör önemli ölçüde iş imkânı sunuyor. Bilindiği gibi evde, okulda, hastanede, fabrikada hatta ulaşım amacıyla kullandığınız araçlarda bile artık soğutma ve iklimlendirme sistemleri kullanılıyor. Bu alanda eğitim alan bir birey,  soğuk hava depolarında, araba sanayinde, beyaz eşya üreten firmalarda,  kamu kurum kuruluşlarında yer alan soğutma ve klima sistemlerinin bakım, onarım, montaj, demontaj işlemlerinin yapılması alanlarında rahatlıkla iş bulabiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.