İnsani yardım konvoyu yola çıktı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Beşir Derneği Kocaeli Temsilciliği, Semarkand Vakfı, Tümsiad'dan oluşan dernekler Irak Türkmenleri ve Suriye'ye İnsani Yardım Konvoyu gönderdi. İzmit Perşembe pazarı alanında düzenlenen tören sonrası gıda ve giyim eşyası yüklü 3 tır Irak Türkmenleri ve Suriye'ye yardım ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

SURİYE VE IRAK'A GÖNDERİLDİ

İzmit Perşembe Pazarı alanında düzenlenen törene, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Mahmut Çivelek, AK Parti İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Beşir Deneği Kocaeli Başkanı Utku Erikli, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı aynı zamanda da Semarkand Vakfı Başkanı olan Abdullah Erol, Tümsiad Başkanı Erdoğan Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenle 3 tır yükü yardım malzemesi Suriye ve Irak'a gönderildi.

 

TOPLAMDA 15 TIR YARDIM

Toplamda 10 adet gıda ve giyim eşyası bulunan insani yardım tırının bölgeye ulaştırıldığını belirten Beşir Derneği Kocaeli Şube Başkanı Utku Erikli, 3 tırın bugün gönderildiğini 2 adet tırın da en kısa sürede yola çıkacağını belirtti. Hayır sahibi insanlarla ihtiyaç sahibi insanlar arasında dernek olarak köprü vazifesi gördüklerini belirten Erikli, 300 bin aileye yardım yapıldığını ifade etti. Musul, Kerkük, Telafer, Gazze gibi yardıma muhtaç birçok yere yardım tırlarının gönderildiğini belirten Erikli, yardım organizasyonuna destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Semerkand Vakfı, Tümsiad ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

 

YENİ TÜRKİYEDE YARDIMA İHTİYAÇ OLMAYACAK

Dünya üzerindeki Müslümanların ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise şu an yardıma ihtiyaç duyan İslam Dünyası'nın yeni Türkiye döneminde yardımlara ihtiyacı olmayacağını söyledi. Nevzat Doğan "Çünkü bu zulümleri yapmadan önce 40 kere düşünmek zorunda kalacaklar, güçlü Türkiye ile Müslümanlara yapılan zulümler son bulacaktır" dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR'İN ÇORBADA TUZU VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da yapılan yardımın hayırlara vesile olmasını dileyerek, yardımların artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çorbada bizim de tuzumuz oldu diyen Özak, yardımlara katkı sağlayan dernek ve vakıfların yöneticilerine teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından dualarla İzmit Perşembe Pazarı alanından yardım yüklü tırlar yola çıktı.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817