banner2779
banner2752
banner2750

İzmit-Adapazarı yolunda 10 numara yağ baskını
 İzmit Adapazarı güzergahı ve Körfez bölgesinde, akaryakıt kaçakçılarına yapılan operasyonla 7 bin 256 kilogram on numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürün ile akaryakıt dolum malzemelerine el konuldu. 12 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 'on numara yağ' olarak bilinen akaryakıt harici ürünlere yönelik operasyon yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Bakanlık tarafından yapılan yasal ve idari düzenlemelerin saha denetimlerini daha sonuç alınabilir hale getirmesi sonrasında akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine daha da ağırlık verdiklerini belirten Bakan Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

SAHA DENETİMİNİN KAPSAMI GENİŞLEDİ

"Aynı zamanda diğer ilgili kurumlar tarafından Bakanlığımda geçici olarak görevlendirilen alanında uzman personelin saha denetimi yapan ekiplere dahil edilmesiyle saha denetimlerinin niteliğini ve kapsamını genişlettik. Böylece akaryakıt kaçakçılığına yönelik Mali denetimi de aynı anda sahada yapar hale geldik. Görsel ve yazılı basın yayın organlarında son dönemde sıkça gündeme gelen ve can kayıplarına mal olan otobüs yangınlarının nedeni olarak 10 numara madeni yağ ve standart dışı akaryakıt kullanımı olduğu iddia edilmektedir. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü de bu iddialarla ilgili olarak merkez operasyon birimleri ve taşradaki operasyon birimleriyle koordineli olarak birçok denetim ve operasyon gerçekleştirdi."

AKARYAKIT DOLUM MALZEMELERİNE DE EL KONULDU

Bakan Yazıcı açıklamasında operasyonlardan bir bölümünün Kocaeli Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi personeli ile Bakanlığımız bünyesinde geçici olarak görevlendirilen Maliye Gelir Uzmanları ve Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinden oluşturulan ekiple akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; İzmit bölgesinde şehirlerarası yol güzergahlarında madeni yağ ticareti yapan firmalara yönelik operasyonlar düzenlendik. Yürütülen çalışmalarda Adapazarı-Bilecik yolu Pamukova bölgesi, İzmit Adapazarı güzergahı ve Körfez bölgesinde, yapılan takipler neticesinde teneke kutular içinde bulunan akaryakıt harici petrol ürününün, tır-kamyon-otobüs türü araçların yakıt depolarına özel olarak hazırlanmış plastik huniler vasıtasıyla boşaltıldığı sırada 5 ayrı işyerine düzenlenen operasyonlarda; suçüstü olarak iş yerlerinde 7 bin 256 kilogram On Numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürün ile akaryakıt dolum malzemelerine el konuldu."

"ADLİ MAKAMLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU"

Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili olarak yürütülen bu çalışmalar neticesinde 5'i araç sürücüsü olmak üzere 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapılarak adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Bakan Yazıcı, şüpheli görülen durumlarda Alo 136 Gümrük Muhafaza, 155 Polis, 156 Jandarma ve 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın telefonlarına vatandaşların bildirimde bulunabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751