İZMİT’TE ÜZÜM FESTİVALİ YAPILDI
 İzmit Belediyesi tarafından Üzüm Festivali ve Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması düzenlendi. İzmit köylerinin ve köylülerinin kalkındırılması, üreticilerin üzümlerinin tanıtımlarını yapıp, pazar bulmalarını amaçlayan etkinlik Belsa önünde yapıldı.

 

YOĞUN KATILIM

 

Festivale Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Karadeniz, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş,  Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, belediye meclis üyeleri, , muhtarlar, üzüm üreticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İZMİT’İN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILIYOR

 

Başkan Doğan yaptığı konuşmada İzmit’in değerlerine sahip çıktıklarını belirterek” şehrimizde ilk defa bir üzüm festivali yapıyoruz. Bu şehir Allah’ın bir çok güzelliği lütfettiği bir şehir. Sanayi yönünden zengin olan kentimizde tarımsal alanda da önemli değerlerimiz var. Bunlardan biri de üzümdür. Verimin arttırılması ve üreticilere destek için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Tarım alanlarımız dar olmasına rağmen oldukça verimlidir. Toprağın iyi işlenip topraktan alınan ürünlerin artırılmasına yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Köylümüzün, üreticimizin he zaman yanında olacağız” dedi. Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de konuşmasında Başkan Doğan’ın kentin değerlerine sahip çıktığı için teşekkür etti.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

 

Mehteran takımının gösterilerinin renk kattığı etkinlikte Çavuş Üzümü, Yapıncak Üzümü ve Balbal Üzümü kategorilerindeki yarışmalar da düzenlendi. Yarışmaya 35 üzüm üreticisi katıldı.  Jüri üyelerinin üzümün rengi, büyüklüğü, salkım durumu, meyve iç ve dış durumu, hastalık-zararlı durumu, hasat gibi kriterlere bakarak yaptığı değerlendirme sonunda Çavuş üzümünde Sadettin Üstün, Balbal üzümünde Fikri Aygül, Kınalı Yapıncak dalında da Recai Ülük birinciliği elde etti. Birinci olan üzüm üreticilerine 1000 Liralık hediye çeki, ikincilere çim biçme ve ağaç kesme motoru, üçüncülere ilaçlama motoru, akülü sırt makinası ve tarım ilacı hediye edildi. Jüri özel ödülüne layik görülen Kadir Üstün’e ise ilaçlama motoru verildi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini protokol üyeleri verdi. Daha sonra üzüm stantları gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817