Japon IHL’den Kocaeli’ye 50 milyon TL’lik yatırım
 Japonya'nın nükleerden altyapıya kadar birçok alanda faaliyet gösteren dev şirketi IHI, Türkiye'de Osmangazi Köprüsü ile başlayan hikâyesine yeni bir yatırım ekledi. Japon firma Türkiye'de yerel ortakla turbo kompresör fabrikası kuracak. Aldığımız bilgiye göre fabrikanın Kocaeli’de kurulacağı öğrenildi.

İHRACAT YAPILACAK

IHI ve Dalgakıran Makina fabrika için yüzde 51'e 49 hisse oranı ile ortaklık kurma kararı aldı. IHI, Türkiye'de kompresör fabrikası kuran ilk Japon şirketi olacak. Konu hakkında SABAH'ın sorularını yanıtlayan Dalgakıran Kompresör Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, 2017 yazında fabrikanın inşaatını bitirmek istediklerini belirtti. Dalgakıran, "Yaza yetişmezse 2018 başında üretim başlayacak. Özellikle ihracata yönelik yatırım olacak. Turbo kompresör teknolojik açıdan uçak motorunun bir altı. Ciddi bir knowhow getiriyoruz. Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa'yı hedefliyoruz" dedi.

 

TÜRKİYE'YE GÜVENİN GÖSTERGESİ

Adnan Dalgakıran, Japon firmasıyla ortaklıklarını şu sözlerle değerlendirdi: "Türkiye'nin zor zamanlarında böyle büyük bir Japon firmasının yatırım yapması güvenin göstergesi. Biz yıllardır üretimde katma değerin ön planda tutulmasını ve yüksek teknolojili ürünlere yönelinmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu yatırım da böyle bir hamle. Bu girişim elbette ilk adım. Yatırım tutarı çok daha yukarılara çıkacak. Aynı zamanda farklı alanlarda da yatırım yapmayı planlıyoruz. Bizim dünyanın birçok yerinde ortaklıklarımız oluyor. Örneğin yakın bir zamanda ABD'de yeni bir şirket kuracağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817