KADINLARA BÜYÜK DESTEK MÜJDESİ
 AK Parti, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren vaatlerini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Hükümet programı çalışmalarında sona yaklaşan AK Partiın yüzünü güldürecek. Kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılmasını, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılmasını, sosyal güvencelerinin sağlanmasını ve kadın girişimci sayısının artırılmasını temel hedefleri olarak belirleyen AK Parti, bunlara ilişkin pek çok yeni düzenlemeye imza atacak. İşte hayata geçecek düzenlemelerden bazıları: 

 Kadın istihdamına yönelik getirilen teşvikleri sürecek. 

 
Kadın girişimcilere 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler içinKredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanacak. 

SİGORTA KOLAYLAŞACAK 
 Kadınların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri oluşturulacak. 
 Mevsimlik tarım işçisi kadınlar ile ev eksenli çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmaları sağlanacak. 
 Çalışanların ve işverenlerin kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini güçlendirmeye yönelik farkındalık oluşturucu programlar artırılacak. 
 Kadın girişimciliğini daha fazla teşvik etmek için, piyasa eğilimleri, mevzuat, ihracat ve benzeri konularda danışmanlık hizmeti verecek kurumsal mekanizmalaroluşturulacak. Kadın Girişimciliği Programı hazırlanarak uygulamaya konulacak ve kadınların iş hayatına atılmaları kolaylaştırılacak. 
 İşçi ve memur tüm çalışan kadınlara, doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma tanınacak.

İLK ALTIN DEVLETTEN 
 Çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanunu'nda değişiklikler yapılacak. 
 Memurların sahip olduğu doğuma bağlı izin ve hakların İş Kanunu'na tabi çalışanlarla uyumlulaştırılmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak. 
 Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdemindedeğerlendirilmesi sağlanacak. 
 Meslek kursuna katılan kadınların çocukları için oyun odaları kurulacak. 
 Doğum yapan 
lere altın hediyesi devam edecek.

HESAPLI KREŞ İMKANI
 Kaliteli ve hesaplı 
 imkanları yaygınlaştırılacak. Kaliteli, hesaplı ve kolay erişilebilir kreş imkanlarının yaygınlaştırılmasına yönelik olarak, kreşleri teşvik edecekdüzenlemeler hayata geçirilecek. 
 Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilecek.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817