banner2779
banner2752
banner2750

KANDIRA’YA ANAOKULU AÇILDI
 Hayırsever Süleyman Orhon Atameriç tarafından “Eğitime %100 Destek Kampanyası” kapsamında hizmete hazır hale getirilen Kandıra Selma-Orhon Atameriç Anaokulu, Vali Ercan Topaca’nın katılımlarıyla açıldı.


Kandıra’ya güzel bir anaokulu, hayırsever Selma-Orhon Atameriç çifti tarafından ilçeye kazandırıldı. Çarşı Mahallesi İzmit Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdare’ye ait 3 bin 292 metrekarelik bir alanın 650 metrekaresine 4 derslik yapılan binanın yapımını üstlenen hayırsever çift, Kandıra’ya önemli bir eser bıraktı. 2014-2015 eğitim sezonuna yetiştirilen Kandıra Selma-Orhon Atameriç Anaokulu’nun okul müdürlüğüne ise Filiz Demir atandı. 

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın da katıldığı açılış törenine Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken,  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze, Büyükşehir Belediyesi Kandıra Koordinatörü Numan Balaban, Ak Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, kurum müdürleri, muhtarlar ve okulun yapımını üstlenen hayırsever Selma-Orhon Atameriç çifti katılım sağladı. 


EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELMELİ


Hayatlarını eşiyle beraber eğitime destek vererek ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vererek sürdürdüklerini ifade eden Orhon Atameriç, “Ülkemizin her bölgesinde eğitim seviyesinin yükselmesini arzu ediyoruz. Bu okul ile eğitime verdiğimiz destekleri bir adım daha yükselttik. Bizim için de bir onur. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

 EĞTİME OLAN DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Ünal Köken, okulun yapımını üstlenen Atameriç ailesine halkı adına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu ülkenin büyümesindeki yegane temel birlik ve beraberliktir. Atameriç ailesi gibi yatırımcılarımızın Eğitime  el vermesi bizim için önem arz ediyor.Bizde Eğtime olan desteğimizi sürdüreceğiz.  Bu güzel okulumuzun çevre düzenlemesini yapacağız. Bu memlekete çivi çakan her türlü yatırımcıya teşekkür ediyor, yarınlarımız olan gençliğimizi yetiştirmek için ilçemize yatırım yapan Atameriç ailesini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

50 OKUL DAHA AÇACAĞIZ

Son olarak konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, “İlimiz son dönemlerde hayırsever vatandaşların desteğiyle fiziki açığını kapattı. Üniversitelerle birlikte 500 bin civarında öğrencimizle ve onları geleceğe hazırlayan 20 binin üzerinde öğretmen ve idarecilerimizle bu camiayı iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 50 adet okul daha açacağız” dedi. 

İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK

Kandıra’ya İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu yapılacağını da müjdeleyen Topaca, “Ülkemizin refah düzeyinin yükselmesindeki en önemli etken iyi yetiştirilmiş bir insandır. Devletimiz, milletimiz ve hayırseverlerimiz ile birlikte hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimde başarıyı yakaladığımız zaman her alanda başarının kendiliğinden geleceğinin farkındayız. Bu yüzden hiçbir harcamadan ve yatırımdan kaçınmıyoruz. Kandıra da bu anlamda büyük yatırımlar yaptık. Geçtiğimiz yıl Akçakoca İlkokulu’nu açtık. İnşallah önümüzdeki yıl İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu binası yaparak eksiklerimizi kapatacağız” dedi.


DUBLE YOL MÜJDESİ
Ardından Kandıra’da yapılan yatırımları ve hizmetleri anlatan Topaca, ulaşım sıkıntısıyla ilgili de müjde verdi. Duble yolun Kefken ve Kerpe’ye kadar uzanacağını müjdeleyen Topaca, “Kazaların yüksek olduğu Kandıra-İzmit yolu için duble yol hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki yıl yapımına başlayacağız ve kısa bir sürede tamamlayacağız. Duble yolu Kerpe ve Kefken’e kadar uzatacağız” şeklinde konuştu. 

 Ardından Selma-Orhon Atameriç çiftine madalya ve plaket takdim etti. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle eğitim hayatına açılan Kandıra Selma-Orhon Atameriç Anaokulu, protokol ve davetliler tarafından gezildi. Vali Topaca, sınıfları tek tek gezerek öğrencilere hediye verdi.

Son  olarak Kocaeli Valisi Ercan Topaca Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’i makamında ziyaret ederek başarıların devamını diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751