KARADENİZ,
 Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, işsiz kalan ve işyerini kapatmak zorunda kalan esnafa, 1300 lira işsizlik maaşı verilmesi gerektiğini söyledi.

Ali Karadeniz, esnafın ekonomik olarak zor günler yaşadığını, bazı esnafın işyerini kapatmak zorunda kaldığını ifade ederek, ‘’İşsizlik parası, çalışan işçilerin ve esnafın ödediği vergilerin haricinde işsizlik fonu adı altında kesilen paralardan ödeniyor. Bir işyerinde çalışan işsiz kaldığında belirli süre boyunca geçimini sağlaması için belirli oranlarda ödeme yapılıyor. Yani işsizlik parası devlet tarafından değil, toplanan parayla oluşan fondan ödeniyor. Bu nedenle, çalışana olduğu gibi işyerini kapatmak, ya da faaliyetine ara vermek zorunda kalan esnafa da işsizlik maaşı ödenmeli. Esnafa üvey evlat gözüyle bakılmamalı ve 10 ay süreyle ödenen bu paradan yararlanması, nefes alması sağlanmalıdır’’ dedi.

Karadeniz, son aylarda kepenk kapatmak zorunda kalan esnafların olduğunu ve zor günler yaşadığını hatırlatarak, ‘’Alınacak kararla esnafın en azından faaliyetine ara verdiği süre içinde geçinmesi için bu para sağlanmalıdır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817