KARAOSMANOĞLU: KADIN İSTİHDAMINDA TÜPRAŞ’I TEBRİK EDİYORUM
  

Türkiye’nin lider ve öncü sanayi kuruluşlarından TÜPRAŞ, ülkemizdeki istihdam noktasında atılımcı hareketiyle de diğer kuruluşlara örnek oluyor. İzmit Rafinerisinde 1650, toplamda 7500 çalışanı olan TÜPRAŞ’ın İzmit Rafinerisinde 397 kadın çalışanıyla dikkat çekiyor. Üretime 1961 yılında 1 milyon ton ham petrol işleme kapasitesiyle başlayan İzmit Rafinerisi, o günden bugüne bünyesinde kadınlara da fırsat veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜPRAŞ’ta rafineri ve genel müdürlükte çalışan kadın personel ile bir araya gelerek, önemli bir sosyal dönüşüme katkılarından dolayı TÜPRAŞ yönetimini tebrik etti. Kadın çalışanlarla olan birlikteliğinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Kadın istihdamında önemli bir açılım gerçekleştiren ve örnek olan TÜPRAŞ’ı tebrik ediyorum” dedi.

 

KADIN ERKEK AYRIMINI KABUL ETMİYORUM

7500’ün üzerinde personeli bulunan TÜPRAŞ, İzmit, İzmir, Batman ve Kırıkkale Rafinerilerinde faaliyetlerini sürdürüyor. İzmit Rafinerisinde 1650 çalışanı bulunan TÜPRAŞ’ta, Genel Müdür Yavuz Erkut da toplantıda hazır bulundu. Tesisler başta olmak üzere çalışanlar hakkında yapılan sunumda, İzmit Rafinerisinde 397 kadın çalışanıyla yüzde sekizlik bir orana ulaşıldığı da açıklandı. TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Seval Kızılcan da üretim ve istihdam hakkında genel bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu kadın çalışanların olduğu bilgilendirme toplantısında, “Kadına değer veren toplumlar ve kurumlar daha hızlı gelişiyor ve kalkınıyor. Kadın erkek ayrımını asla kabul edemiyorum. Türk ve İslam tarihinde kadın çok değerlidir. Sizin gözünüzle bakılmayan dünya, dünya değildir. Hanımlarımıza değer veriyor, seviyor, takdir ediyor ve hayatı paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KADINLARIMIZ TOPLUMUN ÖNCÜSÜ OLMUŞTUR

Kentimizde kadın ve sosyal yaşam alanında çalışmalar yapan Fazile Özkurt’un da katıldığı toplantıda konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kadınımız eğitimden sağlığa ve toplumun ihtiyacı olan her yerde insanımızın öncüsü olmuştur. İş dünyasında da olmak üzere üretimde ve araştırmada hayatın içinde olan kadınlarımızı tebrik ediyorum. Şehirlerde kadınımız daha yoğun biçimde hayata katılıyor. Katılması da gerekiyor. Her kadınımız değerlidir ve önemlidir. Büyük kurumların kadın istihdamına önem verdiklerini görüyorum. Bu durumun başında da TÜPRAŞ geliyor. Kadınlarımız, AR-GE’den üretime, teknisyenliğinden mühendisliğine kadar kurumlarımızın enerji kaynağı oluyorlar. Elinin değdiği yerde bereket ve güzellik oluyor. TÜPRAŞ’ı bu anlamda tebrik ediyorum. Ayrıca sizin gibi güzel insanlara hizmet etmek, bizim içinde büyük bir şanstır. Sizlerden ricam yerel yönetimlere de katılın. Her türlü iletişim kanallarımız açıktır. Önerileriniz bizim içim rehberdir. Sizler baş tacısınız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

BERABER ÖĞLE YEMEĞİ YEDİLER

TÜPRAŞ’ın idari ve üretim kısımlarında çalışan kadın personellerin katılımıyla öğlen yemeği yiyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜPRAŞ ormanlarının kurulması noktasında gereken çalışmanın yapılmasını da istedi. Büyükşehir ve TÜPRAŞ bu konuda kentimizde yeni kazanımlara imza atacak olması da kadın çalışanlardan takdir topladı. Başkan Karaosmanoğlu kadın çalışanlarla gerçekleştirdiği sohbette, ‘’Cinsiyet eşitliğini destekliyorum’’ diyerek düşüncelerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kadın çalışanlar, fabrika içerisinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817