banner3047

KARTEPE BELEDİYESİ HİJYEN EĞİTİMİ ALMAYANLARI UYARDI
 Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi alması gereken çalışanların eğitimlerini ilgili yönetmelikler çerçevesinde tamamlaması gerektiğini duyurdu. 5 Temmuz 2014 tarihine kadar eğitim faaliyeti yapmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağından iş yeri sahiplerinin gereken çalışmayı yapması istendi.

 Kartepe Belediyesi, zorunlu olan hijyen eğitimleri ile ilgili işyeri sahiplerini uyardı. Resmi Gazetede 05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı yayınlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitim Yönetmeliğine göre Hijyen Eğitimi alması gereken çalışanların eğitimlerini ilgili yönetmeliğin geçici birinci maddesine göre bir yılda tamamlamaları gereken sürenin 5 Temmuz 2014 tarihinde sona ereceği hatırlatıldı.

 Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, “Hijyen Eğitim Yönetmeliğinin 11. maddesi çerçevesinde yapılan denetimler sırasında, işyerinde doğrudan hizmetin içinde olan çalışanların hijyen eğitim belgelerinin bulunup bulunmadığı sorgulanacak ve hijyen eğitimi yönetmeliğinin geçici 1. maddesinde belirtilen süre 5 Temmuz 2014 tarihinde sona erecektir. Tebligatlarla daha önce duyurulan eğitim çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir. Çalışanlarına hijyen eğitimi belgesini aldırmayıp bu tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran işyerleri hakkında 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesine göre işlem yapılacaktır. Fiiller ayrıca suç oluşturmadığı takdirde eğitim almamış her bir çalışan için ayrı ayrı değerlendirilerek kişi başı 250-1000 TL arasında cezai müeyyide uygulanacağı belirtilmiştir” dedi.

 Müdür Begeç, “Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren hijyen eğitimi yönetmeliği’ne göre; Gıda üretimi ve perakende gıda satan işyerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, berber, kuaför ve benzeri yerler. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları. Eğitimler Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerince verilmektedir. 5 Temmuz 2014 tarihine kadar işverenler ve çalışan personelin hijyen eğitimini tamamlaması gerekmektedir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.